Szegedi Arcok

Napi korrekt: Czutor Zoli és a Belmondo tartott rendhagyó énekórát a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjainak

Pénteken az ÁRKÁD Szeged Csokoládéfesztiválon lépett fel a szegedi Czutor Zoltán által alapított Belmondo, akik a koncertjük előtt az utóbbi hetek legkorrektebb pedagógiai gesztusát hozták össze: rendhagyó énekórát tartottak az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájába járó diákoknak. A Legszegedibb Zenész díjas énekes arról számolt be, hogy meglepően műveltek voltak könnyűzeneileg a “jugyusok”, akiknek Elvis, a Beatles vagy épp a szintén Zoli által alapított Nyers slágerei sem voltak ismeretlenek.

Annak idején végzős, biológia és kémia szakos kistanárként adott órákat Czutor Zoltán a fent említett iskolában, ha úgy vesszük, pénteken egy kicsit hazatért. Mint az ÁRKÁD Szegedben megtartott akusztik-koncertjük előtt mesélte, a terv az volt, hogy harmadikostól nyolcadikos diákoknak tartanak egy előre bejelentkezős ének-zene órát, aztán akkora volt az érdeklődés, hogy rögtön kettő lett belőle.

“Alig akartak elengedni”

– mesélte lelkesen Zoli, aki arra a kérdésre, hogy voltak-e Nyers vagy Belmondo fanek a diákok között, nevetve annyit válaszolt, hogy nem volt elég bátor ahhoz, hogy rákérdezzen. Amiben viszont biztos, hogy a szegedi kisdiákok átlagon felül műveltek könnyűzenei fronton, gyakorlatilag Elvistől a Beatlesen át a Nyersig szinte mindennel képben voltak.

A Nyers egyébként hamarosan Szegeden fog egy különleges koncertet adni, a helyszínt és az időpontot az alábbi élő videóban jelentette be a zenekar frontembere:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb