Kikapcs

Karácsony, februári after: elvitték a Dugonics téri karácsonyfát (is)

Kis késéssel a Dugonics téri körforgalom extravagáns karácsonyfája is szabadságra ment – tudtuk meg Mihály nevű olvasónktól, aki csütörtök késő este szúrta ki, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai éppen elviszik a látványosságot. Szomorú hírrel indítjuk a pénteket tehát: tényleg vége a karácsonynak, végérvényesen, minden szempontból. Február 17-én.

A díszek többsége már jóval korábban erre a sorsra jutott: január 2-án kapcsolták le a város  200 ezer LED-ből álló, 100 kilométer hosszú karácsonyi díszkivilágítását, amely legközelebb a 2023-as Szegedi Karácsonyi Hetekkel együtt, a tervek szerint november 24-én, pénteken ragyoghat majd újra, nem sokkal később pedig távozott

  • az SZTE Rektori Hivatala előtt pózoló öt méter magas, kétszáz kilós, 11 ezer LED-ből álló Rudolf,
  • a Klauzál téri karácsonyfa,
  • és a díszek egy része.

Azért írtuk, hogy csak egy része, mert mint korábban Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, vannak fények, amelyek az év 365 napján fent maradnak, viszont mivel nem üzemelnek, észrevétlenek maradnak. Ilyenek többek között a Belvárosi híd, a Tisza Lajos körút, a Dugonics téri fák és a Híd utca fényfüzéreinek többsége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb