Szegedi ArcokVideo365

Kínzó, gyötrő fejfájás: van megoldás! Több új kezelési módot nyújt a migrén ellen a szegedi Korda Klinika neurológusa

Bizonyára sokaknak ismerős, mennyire meg tudja keseríteni mindennapjainkat egy szűnni nem akaró fejfájás, egy hasogató migrén, az állandó derékpanaszok, vagy éppen a visszatérő szédülés. Ma már a legtöbb neurológiai betegségre korszerű kezelési módok állnak rendelkezésre, ezért fontos, ha hasonló tünetekkel küzdünk, merjünk  szakemberekhez fordulni, hiszen e betegségek orvoslásával gyökeresen javulhat életminőségünk. A Korda Klinika, Szeged egyik első magánrendelőjeként, több mint 30 éves tapasztalattal áll a betegek szolgálatában, ahol Dr. Varga Edina Tímea neurológus, klinikai neurofiziológus szakorvos nyújt komplex ellátást pácienseinek.

A DOKTORNŐ FÉLÉVE SEGÍTI A KORDA KLINIKA BETEGEIT A GYÓGYULÁSBAN

Dr. Varga Edina Tímea 2002-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen, itt végezte a szakorvosi képzést is, majd három évet töltött Dániában, ahol klinikai neurofiziológiából szerezte szakvizsgáját. Mindeközben Németországban és Magyarországon végzett tudományos munkája eredményeként szerzett PhD fokozatot. Mint mesélte, főállásban a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján dolgozik, féléve pedig már a Korda Klinika betegeinek is segít a gyógyulásban.

FONTOS, HOGY A PÁCIENSEKKEL NYÍLTAN TUDJANAK BESZÉLNI A PANASZOKRÓL

Mint mondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a betegekkel nyugodt körülmények között átbeszéljék a tüneteket, kialakuljon egy olyan orvos-beteg kapcsolat, ahol nyíltan beszélhetnek a páciensek panaszairól, mert csak így lehetséges hosszútávon együtt dolgozni. „A neurológiai vizsgálat az első találkozásnál mindig egy picit hosszabb, mint a kontroll vizsgálatok, hiszen egy részletes anamnézis felvétellel indítunk. Ezt követi egy neurológiai vizsgálat, mely során reflexkalapáccsal és hangvillával mérjük fel a járást, egyensúlyt, reflexeket, agyidegeket, érzőkört” – mondta el Dr. Varga Edina Tímea, hozzátéve, egy teljesen fájdalommentes vizsgálatról van szó, melyet a kezelési terv kialakítása követ.

A LEGGYAKORIBB PROBLÉMA A FEJFÁJÁS, MELYNEK MA MÁR KORSZERŰ KEZELÉSI MÓDJAI ISMERTEK

A doktornő elmondta, a leggyakoribb probléma, mellyel hozzá fordulnak a fejfájás, ami valljuk be, olykor-olykor megkeseríti valamennyiünk életét. A krónikus migrén a Föld lakosságának 1-2%-át érinti (kétharmaduk nő), ami Magyarországon közel 150.000 beteget jelent. Dr. Varga Edina Tímea abba is beavatott bennünket, hogy a migrénes fejfájásnak ma már nagyon korszerű kezelési módjai ismertek. Az egyik ilyen a botulinum toxin kezelés, ami a migrénes rosszullét megelőzését szolgálja. A gyógyszer beadása injekcióval történik a bőrbe, a fej és a nyak különböző pontjain, ahol az idegszálak mentén a gyógyszer bejut az idegrendszerbe és ott csökkenti a fájdalom kialakulását. Ez egy körülbelül 20 perces beavatkozás és 3-6 havonta ismételhető meg. A doktornő elárulta, ez az eljárás nagyon jó eredményeket hoz, a betegek kétharmadában, több mint 50%-os javulást érhetnek el általa.

Emellett ma már hazánkban is elérhető több immunológiai alapon ható migrén ellenes szer, melyekkel kapcsolatban szintén szívesen adnak tanácsot Betegeiknek.

Ha téged is gyötör a fejfájás, ne hagyd, hogy elhatalmasodjon rajtad a fájdalom, hiszen van megoldás, keresd bizalommal Dr. Varga Edina Tímeát a szegedi Korda Klinikán!

KORDA KLINIKA
Szeged, Korda u. 18, 6725
Telefonszám: 
+ 36 30 099 3379
+36 62 444-493
Nyitva: 8-tól 8-ig, hétfőtől péntekig!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb