Mindenmás

Fekete maszkos, műkörmös férfi zaklatta az egyik szegedi iskola diákjait (frissítve)

Fekete ruhás és maszkos, nagy fekete műkörmöket viselő férfi zaklatta a Szegedi Arany János Általános Iskola kisdiákjait, a hozzánk beérkezett szülői beszámolók alapján az intézmény udvarára is bejutó idegen egy első osztályos, mindössze 6 éves kislánynak azt kiabálta, hogy magával fogja vinni. Az eset csütörtökön történt, pénteken több szülő is az iskola környékén járőrözve várta, hogy újra feltűnjön az illető.

Az ügy furcsasága, hogy a hozzánk beérkezett beszámolók alapján a pedagógusok nem vették észre a Kukovecz Nana utcai iskola udvarára bejutó férfit, a tanári kar állítólag csakis az elkövető által zaklatott gyerekektől értesült arról, hogy mi történt. A megkeresések többsége arról szólt, hogy a kerítésen keresztül kiabált a diákokkal, megpróbált benyúlni hozzájuk, viszont egy elsős kislányt már az udvaron zaklatott.

“Magammal foglak vinni”

– mondta a hat éves kisdiáknak, a bennünket megkereső egyik szülő arra tippelt, hogy a hátsó bejáraton juthatott be az illető.

A gyerekek által elmondottak közös pontja az illető kinézete volt, az ijesztő alak

  • fekete ruhát,
  • fekete maszkot,
  • és hosszú, kopott, fekete (mű)körmöt viselt.

Az ügyben péntek délután megkerestük a rendőrséget és a Szegedi Arany János Általános Iskolát is, cikkünk megírásának pillanatáig egyiktől sem kaptunk választ, amint ez megtörténik, írásunkat azonnal frissíteni fogjuk. Több szülőtől is úgy tudjuk, hogy tegnap önkéntesen járőröztek a környéken, de a kicsiket zaklató férfi már nem tűnt fel.

Fontos megjegyeznünk, hogy a cikkünk témáját adó általános iskola egy abszolút jó hírű oktatási intézmény, ezt a bennünket megkereső szülők is megerősítették. A környéken viszont korábban is akadtak problémák, az egyik olvasónk hajléktalanokról szóló beszámolóját ITT találod.

“ELVISZLEK, AHOVÁ CSAK AKAROD”

Bár a számok azt mutatják, hogy az elmúlt 13 év legbiztonságosabb időszakát éljük meg Szegeden (és a cikkünkben szereplő hajmeresztő esetek is roppant ritkák), két éve pont az iskolától pár sarokra történt egy hasonló.

“Elviszlek, ahová csak akarod”

– magyarázta egy kinézete alapján az 50-es éveiben járó férfi egy 12 éves szegedi kisfiúnak 2021. januárjában a Rókusi körút és a Kisteleki Ede utca találkozásánál lévő buszmegállónál. A fiú szerencsére észnél volt és elszaladt, az apa szerint azon múlott a dolog, hogy rengetegszer beszélgettek a családban arról, mi a teendő ilyen esetben.

FRISSÍTVE: REAGÁLT A RENDŐRSÉG

Az iskola a mai napig (2023.02.21., kedd, 16:45) nem reagált a megkeresésünkre, viszont a rendőrség igen, igaz, rendhagyó formában: kaptunk egy kissé érdekes cikket a Police.hu-n, amely röviden arról szól,

  • hogy igazából megállapítják, hogy nem is történt semmi, csak a gyerekek fantáziáltak,
  • azt viszont leírták, hogy az “elhanyagolt ruhában lévő” férfi “nézte az iskola udvarán játszó gyerekeket”, bár ez szerintük a kerítésen kívül volt.

A teljes reakciót és a témában írt főszerkesztői blogposztunkat az alábbiakban találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb