Közélet

Újabb földrengések rázták meg Törökországot

Újabb, 5,2-es erősségű földrengés rázta meg szombaton Törökországot, de nem ez volt az egyetlen – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

ÚJABB FÖLDRENGÉSEK SOROZATA RÁZTA MEG TÖRÖKORSZÁGOT SZOMBATON ÉS VASÁRNAP HAJNALBAN

Mint ahogy az Index cikkében írta, február 18-án több földrengést is észleltek az esti órákban. Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) adatai szerint 19 óra előtt három perccel, majd 19 óra 10 perckor is földrengés volt az ország középső részén. Az előbbi földrengés 4,1-es erősségű volt, míg utóbbi 3-as erősségű volt. 

Ezt követően a legnagyobb földrengés 20 óra 31 perc tájban történt, és tíz másodpercig tartott, ugyancsak az ország középső régiójában. A földmozgást a közeli Adiyamanban és Gaziantepben is lehetett érezni. Károkról egyelőre nem érkeztek jelentések. Majd éjfél után 56 perccel újabb, 4,6-os erősségű földmozgást észleltek, hajnali négy óra után pedig egy 4,8-as erősségű földrengés volt.

A HALÁLOS ÁLDOZATOK SZÁMA MEGHALADTA A 45 EZRET

Mint arról korábban beszámoltunk, február 6-án két, 7,7-es, valamint 7,6-os erősségű földrengés rázta meg Kahramanmaras tartományt. A földmozgás tíz tartományban és Szíriában okozott károkat, Törökországban és Szíriában a halálos áldozatok száma meghaladta a 45 ezret.

SZEGEDI TŰZOLTÓK IS A HUNOR MENTŐSZERVEZET TAGJAKÉNT RÉSZT VETTEK A MENTÉSBEN

A katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezete (Heavy Urban Search And Rescue Team) is segítette a kutatómentést a földrengés sújtotta Törökországban. Köztük a három szegedi, hős tűzoltóval, Tátrai János tűzoltó alezredessel, Maróthi Róbert főtörzsőrmesterrel és Süli Csaba századossal, akik hazaérkezésüket követően számoltak be nekünk a törökországi mentésről.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99
'Fel a tetejéhez' gomb