Sport

Breaking: Kis Máté az IBO vadonatúj nemzetközi bajnoka, Magyar Kinga tarolt, óriási csata volt Szeged mellett!

Rocky-filmbe illő bajnoki csatát hozott a New School Promotion szezonindító rendezvénye, amelyet az algyői sportcsarnokban tartottak meg péntek este. A telt házas rendezvényen egy emberként tombolt a közönség, amikor magasba emelték a két szegedi,

  • Kis Máté,
  • és Magyar Kinga

kezeit, akik óriási háborút vívtak. A Szeged Sportolója díjas, 28 éves rendőr-apuka az IBO új nemzetközi bajnoka, a mexikói Beatriz Aguilar legyőzésével pedig Magyar Kinga történelmet írhat, ha minden jól megy, belátható időn belül akár világbajnoki övért is bokszolhat majd.

ÉLETE EDDIGI LEGSZOROSABB ELLENFELÉT GYŐZTE LE MAGYAR KINGA, NAGYON ÉRIK MÁR EGY VILÁGBAJNOKI CÍMMECCS!

Nagyon szoros meccset vívott egymással a WBO korábbi frankofón bajnoka, Magyar Kinga, akinek Mexikóból érkezett eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfele, Beatrize Aguilar. A Latin-Amerikai lány úgy lódult meg, mint akibe injekcióval fecskendezték be a tequila – csilis bab kombót, roppant agresszív bunyót mutatva be a mérkőzés elején. Kinga nagyon szépen irányította ellenfelét, gyorsabb volt, precízebb és többször is talált, a második menetben egy kicsit még számolni is kellett a mexikói lányra. Az utóbbi talán az ötödik és a hatodik menetben tűnt a legveszélyesebbnek, a végére azonban ismét visszatért a magabiztos Kinga-dominancia, amely egyet jelentett a közönség megőrülésével, akik rendre tombolásban törtek ki egy-egy szignifikáns találat után.

A vége egy egyhangú pontozásos szegedi győzelem lett, ezzel zsinórban 12 (!) diadalt tudhat a háta mögött a két éve még a rókusi Tescoban pékként dolgozó szegedi őstehetség. Nemrég edzője, a szintén szegedi Simon Zsolt azt mondta, ha Kinga behúzza a meccset, reális közelségbe kerülhet egy világbajnoki címmeccs.

Nos, Kinga behúzta, nem is kicsit.

Mi úgy érezzük, hamarosan egy nagyon komoly kihívás várhat a szegedi bunyó-tündérre…

ROCKY FILMBE ILLŐ CSATÁT HOZOTT KIS MÁTÉ ÉS ARMEN YEPREMYAN MECCSE

Majdnem felrobbant szegény sportcsarnok, akkor energiával kezdett tombolni a közönség, amikor az Ismerős Arcok – Nélküled című dalára elkezdett bevonulni a Szeged Sportolója díjas 28 éves rendőr, Kis Máté.

Nem ez volt az első alkalom, hogy óriási nyomás alatt kellett küzdenie,

  • 2018-ban ugyanis a Felix Promotion aradi gáláján a WBO interkontinentális övéért ment, Máté ekkor a finn Timo Laine legyőzésével szerezte meg a címet,
  • két évvel később, 2020-ban pedig ugyanaz az öv volt a tét, mint ma este, akkor viszont a veterán nagyágyú Szili István bizonyult jobbnak.

Három évvel később, avagy ma este ismét az IBO betöltetlen nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címéért érkezett a szegedi klasszis ringbe, mint a meccs előtt elmondta (volt pofánk a futópadon sprintelve faggatni), az örmény-francia Armen Yepremyan betonkemény, agresszív bunyós, alapból arra számított, hogy nagyon nehéz dolga lesz vele.

Úgy is lett.

A huszonhat hónap kihagyás után visszatérő szegedi nagyon szép, taktikus bokszot mutatott be, kívülről szurkált, eltáncolt, de ahogy jött egy-egy helyzet, kíméletlenül és tűpontosan kontrázott. Látszott, hogy Gál Ferenc és a Szeged Box Club csapata nagyon felkészítette Mátét a tehervonatként meginduló örményből, aki végig higgadt fejjel, okosan bunyózott. A mérkőzés a harmadik menettől kezdve pörgött fel igazán, az ötödik-hatodik környékén pedig már óriási ütésváltások alakultak ki, amelyekre a közönség rendre a szegedi nevét skandálva tört ki, óriási volt a hangulat. Pokolian nagyot küzdöttek, Máté végig jobb volt, de hozzá kell tenni, hogy Yepremyan végig életveszélyes volt, a 10 menet során egy árva üresjárat sem volt.

A háború végén mindhárom pontozóbíró 97-93 arányban a Szeged Box Club 28 éves ökölvívóját látta jobbnak, aki egyhangú pontozással nyerve az IBO vadonatúj interkontinentális bajnoka lett.

Óriási gratula, Máté és Kinga, szenzációsak voltatok ma este, rettenetesen büszke rátok Szeged!

BŐDÜLETES TECHNIKAI ARZENÁL AZ OLIMPIKON GÁLOS ROLINÁL, GYILKOS TKO EGEDI RENÁTÓTÓL

A gálán ringbe lépett a tokiói olimpikon Gálos Roland és a korábbi nagyközépsúlyú WBO ifjúsági bajnok Egedi Renátó is, mindketten óriási formában küzdöttek. Az élete harmadik profi meccsét megvívó Gálos a bosnyák Luka Veljovic-ot győzte le egyhangú pontozással, elképesztő technikai arzenált bemutatva ellenfelén. Egedi ellenfele szintén egy bosnyák srác volt, akit a 6 menetesre tervezett középsúlyú összecsapás második menetében a pesti ökölvívó kegyetlenül leütött. A kemény fából faragott Kenan Catic ekkor még felállt, azonban egy újabb pusztító Renátó-szériát követően a bíró időben, korrekt módon közbelépett, a vége pedig egy abszolút korrekt TKO lett, a bosnyák fél sarkában egy elég alaposan felhúzott, “early stoppage” – re panaszkodó edzővel megfűszerezve.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb