Mindenmás

Napi pakk: esős idő, 7 fok, Kormányinfó és banyaégetés a Szent István téren

Nagyon úgy fest, hogy egy kis időre búcsút inthetünk a tavaszias időjárásnak, erre a hétvégére ugyanis visszakacsint a tél városunkba. Szombaton csapadékos időjárásnak nézünk elébe, és a hőmérséklet is visszaesik, de ez ne szegje kedved, cserébe telis-tele leszünk programokkal Szegeden. Hamarosan indul a télbúcsúztató a Szent István téren, kinyit az Öreg Hölgy és még kolbásztöltő verseny is lesz a Belvárosban. Kávét a kézbe, meghoztuk a szombat reggel legfontosabb infóit, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Géza, Cézár, Tarcal és Vanda nevű Szeged365 olvasónak! Mindezek mellett:

  • ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében minden év február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok 1947. február 25-én jogtalanul letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban.
  • 49 éve ezen a napon született Dobó Kata színésznő (A miniszter félrelép),
  • 52 éve Sean Astin amerikai színész (A rózsák háborúja, Kőbunkó, A Gyűrűk Ura),
  • 57 éve pedig Téa Leoni színésznő (Deep Impact).

ESŐS IDŐJÁRÁS JÖN SZEGEDRE

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat, délen helyenként jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor, délen, vagyis Szeged környékén viszont csapadékosabb maradhat az idő. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat. Több fokot visszaesik a hőmérséklet, napközben 6-9 fok lesz Szegeden.

KORMÁNYINFÓ SZOMBATRA

Csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője már utalt arra egy sajtótájékoztatón, hogy szombaton Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter részletesebb tájékoztatást ad a sajtónak bizonyos ügyekben. Ezt erősítette meg hivatalosan a meghívó, amelyben szombaton 13 órára rendkívüli Kormányinfót hirdettek meg. 

BANYAÉGETÉS ÉS KOLBÁSZTÖLTÉS SZEGEDEN

Befutott február utolsó hétvégéje! Tovább zakatol a farsangi időszak, jön a Szent István Téri Télbúcsúztató, de partik tömkelege, orchideák, előadások és még egy frappáns kolbásztöltő versenyt is tartogat ez a hétvége Szegeden. Összeszedtük a legtutibb programokat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb