Sport

Gyönyörű Mikler – bravúrok közepette hatalmas csatában győzte le az OTP Bank – PICK Szeged a Balatonfüredet

Hatalmas csatában, nagy izgalmak közepette 25-24-re nyert az OTP Bank – PICK Szeged a Balatonfüred otthonában a K&H férfi kézilabda liga 16. fordulójában, szombaton, tudatta a klub.

Mint írták, három fiatal, Luka Krivokapics, Hegedűs Patrik és Fekete Gellért került be a Balatonfüred elleni keretbe, hiszen Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber továbbra is sérült, míg Mirko Alilovic beteg, így ők el sem utaztak a szombat délutáni bajnokira, ahol 53 fős szegedi tábor köszöntötte a csapatot, így Kékek buzdításban nem volt hiány. 

ELSŐ FÉLIDŐ

Mikler Roli-védéssel indult a találkozó, majd Luka Stepancic passza után Imanol Garciandía szerzett vezetést a szegedieknek. Jött egy Stepancic-bomba, máris 2-0 volt a Kékeknek. A hazaiak egyenlítettek, majd Sebastian Frimmel büntetője után ismét a Szeged vezetett. A 10. percben 3-3 volt az eredmény. Ezután fordított a Füred, a 14. percben Mario Sostaric ziccerből egyenlített, 5-5. Jött két hazai találat – emberhátrányban játszott az OTP Bank – PICK Szeged -, amit gyorsan kiegyenlítettek, 7-7. Kimaradtak a szegedi csapat helyzetei, a félidő hajrájához úgy érkeztek, hogy 10-8 állt a füredi csarnok eredményjelzőjén. Egyetlen gólt sikerült faragniuk a hátrányból, így harminc perc után 12-11 volt az eredmény.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Rosta Miki góljával kezdődött a második játékrész, a 38. percben 14-14 volt az eredmény. Nem tudott elszakadni egymástól a két csapat. “A szegedi tábor hajtott bennünket, a 45. percben 18-16-os hazai vezetésnél időt kellett kérnünk, rengeteg labdát szórtunk el, ennek volt köszönhető a Balatonfüred vezetése. A 19. percben Sebastian Frimmel gólja után egyenlítettünk, 19-19. Nyolc perccel a vége előtt is döntetlen volt az állás (21-21), izgalomban nem volt hiány. Mikler Roli bravúrja után Mario Sostaric értékesítette a ziccert, végre vezettünk: 22-21. Négy perccel a vége előtt is egy góllal vezettünk, 24-23. Jöttek a Mikler-bravúrok, majd egy Szita-bomba, 25-23 lett nekünk. Mégsem dőlhettünk hátra, 25-24-nél kezdődött az utolsó perc, ekkor Mikler Roli kétszer is nagyot védett, majd a végén eldugtuk a labdát, és sikerült megnyernünk a meccset 25-24-re” – számolt be a mérkőzésről a szegedi klub.  

ÖSSZEGZÉS:

Balatonfüredi KSE–OTP Bank – PICK Szeged 24–25 (12–11)
Férfi kézilabda NB I., 16. forduló. Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Balatonfüred: Andó – Hornyák P. 4/2, Németh B. 2, Szmetán M. 4, Szűcs 2, Szretenovics 5, Bóka 4. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 1, Brandt, Varga M. 2, Vajda. Vezetőedző: György László.
OTP Bank – PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4, Stepancic 2, Garciandía 2, Mackovsek, Frimmel 5/4, Bombac 2. Csere: Rosta 4, Szita 5, Blonz 1, Martins, Tönnesen. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/4.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

A folytatás március 1-jén (szerdán) lesz, amikor is 18.45-kor hazai pályán fogadja az OTP Bank – PICK Szeged a Bajnokok Ligájában a francia HBC Nantes együttesét.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb