Mindenmás

Szentes és Csongrád felett körözött a NATO repülőgépe

A múlt héten tűnt fel először hazánkban a Balaton felett órákig köröző, a NATO-hoz tartozó MMF18-as hívójelű, Airbus A330-243 MRTT típusú légi utántöltő repülőgép. Nagyon úgy fest azonban, hogy ma ismét meglátogatott bennünket, ezúttal viszont a Balaton mellett Szentes és Csongrád felett tevékenykedett.

A jelenségre Zoltán nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, a Flightradaron fellelhető információk szerint pedig Németországban, a kölni előretolt műveleti bázisról szállt fel, majd először a Balaton, végül pedig Szentes és Csongrád felett repkedett. A repülőgép fél 4 után nem sokkal hagyta el vármegyénket.

Mint korábban megírtuk, az MMF18 a NATO-nak az egyik különleges egységéhez, a Multinational Multi-Role Tanker and Transport Fleethez tartozik. Ennek az egységnek a célja a NATO szerint az, hogy utántöltse az európai légtér felett tevékenykedő gépeket, valamint szükség esetén embereket és eszközöket szállíthatnak a gépek, vagy evakuációra is felhasználhatók. Ahogy a múltkor, úgy most is a körkörös útvonalak alapján arra lehet következtetni, hogy itt is a légi utántöltés volt a célja a repülőgépnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb