Közélet

Szerdán lezárják a Huszár Mátyás rakpartot, árhullám vonul végig a Tiszán

“A jelenlegi hidrológiai helyzetben a vízállás előrejelzésünk szerint szükségessé válik a szegedi Huszár Mátyás rakpart lezárása” – közölte az ATIVIZIG a hivatalos honlapján. A közúti forgalom korlátozásában illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a mai napon kihelyezi a rakparti parkolókban a megállni tilos táblákat, majd 2023. március 1-jén 6 órától megállási tilalmat vezet be a parkoló autókra vonatkozóan.


A rakpart lezárásának időpontja: 2023. március 1. (szerda) 10 óra. A zárlat időtartama a következő időszak csapadéktevékenységétől és az árhullám levonulásától függ. Az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza folyó szegedi szakaszán az I. fok életbe léptetése 650 centiméteres vízszint esetén történik, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó – tették hozzá.

A hydroinfo.hu előrejelzései szerint a következő napokban így alakul majd a Tisza vízállása Szegednél, tehát autóval biztosan jó pár napig mellőznünk kell a Huszár Mátyás rakpart társaságát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb