Sport

“Jött előre, mint egy tank” – meccsértékelő az IBO bajnok szegedi Kis Mátéval, aki a Kislányának szeretne jó példát mutatni a sporton keresztül

Óriási csatákat hozott a New School Promotion eredetileg Szegedre tervezett, majd Algyőn megtartott profi boksz gálája, ahol Kis Máté az örmény-francia Armen Yepremyan ellen küzdött meg az IBO betöltetlen nemzetközi övéért. Az eredményt már ismeritek (még fel sem emelték Máté kezét, már kint volt nálunk), a Szeged Sportolója díjas fightert viszont most egy gyors értékelőre kértük fel, amelyben az ellenfél mellett szó esett a jövőről és az újdonsült bajnok szeme fényéről is.

Péntek este Kis Máté (21 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen) az IBO szervezet nagyközépsúlyú nemzetközi övéért küzdött meg a francia színekben versenyző, eredetileg örmény Armen Yepremyan (13 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) ellen. A Rocky-filmbe illő összecsapás végeredménye 97-93 arányban egy jelentős különbségű, egyhangú pontozásos szegedi győzelem lett, a civilben rendőr Mátét pedig már hideg fejjel, öt nappal a meccs után csíptük el egy Szeged365 villáminterjúra.

JÖTT, MINT EGY TANK A FRANCIA-ÖRMÉNY

“Parázs csatát ígértem a Szeged365 olvasóinak, úgy is lett” – kezdte az értékelését a felszabadult hangulatban lévő, Szeged Sportolója díjas ökölvívó. Mint magyarázta, edzőjével, Gál Lászlóval végig egy roppant agresszív stílusban küzdő ellenfélre készültek, de Yepremyan még így is bőven okozott meglepetéseket.

“Jött előre, mint egy tank”

– mesélte Máté, aki szerint az ellenfél jól lopta a távolságot, a sarokba hátrálva magára húzta a szegedit, majd azt próbálta kihasználni, amikor a Szeged Box Club versenyzője kombinációk közben kinyílt. Ez többször sikerült is neki, interjúalanyunk azt látta a legfőbb hibájának, hogy párszor belesétált Yepremyan csapdáiba.

A RING MELLETT DRUKKOLT A FELESÉGE ÉS A KISLÁNYA

A jövőről a napokban egyeztet promótereivel az IBO újdonsült nemzetközi bajnoka, mint mondta, előbb szeretné megvédeni a címét, aztán jöhetnek újabb címmeccsek is.

A közönség soraiban végig ott drukkolt egy tündéri, szőke kistündér, aki “Team Kis Máté” feliratú pólót viselt. Jól tippeltek, Máté kislánya volt az (az alábbi galériában a 12-es fotón pont ő drukkol az örménnyel küzdő apukájának).

“Óriási motiváció, amikor ott drukkol a ring mellett a családom” – újságolta Máté, aki annak dacára, hogy kincsük még csak 3 éves lesz, szeretné, ha a sporton keresztül pozitív példát mutathatna neki. Az életben mindenért meg kell küzdeni, akár csak a ringben. “Elmeséltem neki, amikor két éve már mentem a nemzetközi címért, de nem sikerült. Felálltam a földről, újrakezdtem, megküzdöttem érte és sikerült. Ez pont úgy van a bokszban mint az élet bármely más területén” – magyarázta a Szeged Sportolója díjas apuka, aki azt is elárulta, még nem találta meg a trófea helyét az otthonukban, egyelőre – péntek este óta – az asztalukon csillog az IBO nemzetközi öve.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb