Mindenmás

Letartóztatták a betörőt: egy szegedi társasház emeleti lakását fosztotta ki a férfi, kábítószert is találtak nála

A letartóztatását indítványozták annak a férfinak, akit betöréssel, valamint kábítószer-fogyasztással gyanúsítanak – áll a Szegedi Járásbíróság szerdai közleményében. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2023. február 23-án, a déli órákban a bejárati ajtó befeszítésével betört egy szegedi társasház emeleti lakásába, ahonnan 200 ezer forint értékben vitt el készpénzt, számítástechnikai eszközöket, valamint további értéktárgyakat.

A közleményből kiderült, hogy a rendőrség még aznap elfogta a férfit, ekkor a motozása során a ruházatából kábítószergyanús anyagok kerültek elő, valamint beigazolódott, hogy kábítószert fogyasztott. A rendőrök az ellopott vagyontárgyak nagy részét megtalálták nála, így azok lefoglalásával a lopással okozott kárból 170 ezer forint megtérült.

LETARTÓZTATTÁK A FÉRFIT

Mint tovább kiemelték, a lopás bűntette, valamint kábítószer fogyasztás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, amit a Szegedi Járásbíróság el is fogadott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb