Mindenmás

Napi pakk: 10 fok, napos idő és viszlát, Huszár Mátyás rakpart!

Eltűnnek a felhők és végre ma kisüt a nap Szegeden. A kellemes időjárás mellé egy kis árhullám is befigyel a városunkban, ezért már most szólunk: 10 órakor lezárják a Huszár Mátyás rakpartot! Sőt, jön még némi változás a 2-es villamos vonalán és a szegedi kormányablakok nyitvatartása is változik. Főzd le a reggeli kávét, mi pedig hozzuk mellé a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS JUSTIN BIEBER SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot minden Albin, Cseperke, Dávid, Leontina és Zulejka nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség mára:

  • 142 éve alapították meg a Magyar Távirati Irodát,
  • 29 éve ezen a napon született Justin Bieber kanadai pop- és R&B-énekes,
  • 45 éve Jensen Ross Ackles amerikai színész (Odaát),
  • 65 éve pedig Nik Kershaw popzenész (Don Quixote).

NAPOSABB IDŐJÁRÁS JÖN SZEGEDRE

Szerdán már kellemesebb, naposabb időjárásunk lesz Szegeden és csapadéktól sem kell tartani. Az északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 3, kora délután pedig 10 fok lesz városunkban.

LEZÁRJÁK A RAKPARTOT

“A jelenlegi hidrológiai helyzetben a vízállás előrejelzésünk szerint szükségessé válik a szegedi Huszár Mátyás rakpart lezárása” – közölte az ATIVIZIG a hivatalos honlapján. A közúti forgalom korlátozásában illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a mai napon kihelyezi a rakparti parkolókban a megállni tilos táblákat, majd 2023. március 1-jén 6 órától megállási tilalmat vezet be a parkoló autókra vonatkozóan. A rakpart lezárásának időpontja: 2023. március 1. (szerda) 10 óra.

NÍVÓS PRODUKCIÓ SZEGEDEN

Szegedre jön a világ egyik legjobb produkciója, a jelző pedig szó szerint értendő: a márciust az a Budapesti Fesztiválzenekar indítja a Szegedi Nemzeti Színházban, amely 2022-ben elnyerte az Év Zenekara díjat a nívós brit Gramophone magazin szavazásán.

MÓDOSÍTOTT MENETREND A 2-ES VILLAMOS VONALÁN

A 2-es villamos vonalán 2023. március 1-től (szerdától) módosított menetrend lép életbe – közölte az SZKT a honlapján. Az indulási idők munkanapokon hangolásra kerültek az 1-es jelzésű vasútvillamos (tram-train) viszonylat közlekedésével. A részletes menetrend itt:

VÁLTOZIK A NYITVATARTÁS

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szegedi kormányablakainak nyitvatartása 2023. március 1-től megváltozik. Így tartanak majd nyitva:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb