Közélet

Egyetlen szegedi kézbesítőt sem rúg ki a Magyar Posta, viszont újabb részletek derültek ki a leépítésről

A Magyar Posta 1200 fős csoportos létszámleépítésről döntött – írtuk meg elsőként kedd délelőtt, a bejelentés óta újabb részletek derültek ki. A kedden bejelentett csoportos létszámleépítés a 24 ezer alkalmazott 5 százalékát jelenti, sajtóértesülések szerint egyelőre az érintett munkavállalókkal sem közölték, hogy megszűnik az állásuk.

„Annak érdekében, hogy a Magyar Posta – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata – a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását, a társaság vezetése újabb, kényszerű döntést hozott” – írta kedd délelőtti közleményében a társaság.

MÉG NEM LEHET TUDNI, HÁNY SZEGEDIT ÉRINT A LEÉPÍTÉS

A Napi információi szerint a posta még nem adott ki részletes belső tájékoztatást arról, hogy az ország egyes régióiban, vagy a postai területeken belül hány főt, milyen arányban érint a leépítés. A gazdasági lap arról írt, egyelőre az érintett munkavállalókkal sem közölték, hogy megszűnik az állásuk.

Ami biztos, hogy a leépítés szinte minden területre kiterjed, de a kézbesítőket nem érinti.

NEM TAPASZTALUNK MAJD VÁLTOZÁST

A posta a csoportos leépítést a működési költségek – elsősorban az energiaárak – jelentős emelkedésével, a háború elhúzódó, kedvezőtlen hatásaival és a szankciókkal indokolta.

Kiemelték: a Magyar Posta annak érdekében hozta meg az újabb kényszerű döntést, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

A cég közleményében arról is írt, hogy a meglévő postai szolgáltatásokat a leépítés nem érinti, az ügyfelek nem tapasztalnak majd változást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb