Mindenmás

Tartós marad az árhullám a Tiszán, Szegeden lezárták a Huszár Mátyás rakpartot, de Mindszentnél a komp még jár

Árhullám vonul végig a Tiszán, ezért ma délelőtt 10 órakor lezárták a Huszár Mátyás rakpartot. A hydroinfo.hu előrejelzései szerint a vízszint nem is fog csökkeni a következő napokban, tehát várhatóan legalább még egy hétig nélkülöznünk kell a szegedi rakpartot a közlekedés tekintetében. A Tisza vízszintje Mindszentnél is magas, de egyelőre a komp még így is közlekedik a két part között.

Az ATIVIZIG kedden azt írta, hogy a rakpart zárlatának időtartama a következő időszak csapadéktevékenységétől és az árhullám levonulásától függ. Az út lezárása viszont nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A vízszint szerdán reggel Szegednél már elérte az 548 centimétert, de tovább emelkedik. A hydroinfo.hu számításai szerint március 5-e körül fog tetőzni.

JÁR A KOMP EGYELŐRE MINDSZENTNÉL

A vízügyi előrejelzések szerint a következő hat napban számottevően nem csökken a Tisza vízszintje Mindszentnél sem, ahol a komp egyelőre közlekedik a két part között. „Sajnos a folyamatosan változó vízjárás miatt ebben az időszakban a kompközlekedés maximum 1-2 napra tervezhető” – írta közösségi oldalán a mindszenti rév üzemeltetője. Az átkelőktől azt kérik, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjunk a tiszai kompközlekedésről. Ma reggel 570 centiméternél állt a vízmérce Mindszentnél, és várhatóan március 6-ig érdemi apadás nem fog bekövetkezni ezen a szakaszon sem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb