Közélet

Game over: a Vodafone hamarosan lekapcsolja a 3G – hálózatát, Szegeden is teljesen megszűnik

Itt a vége: a Vodafone hamarosan lekapcsolja a 3G – hálózatát. Mint honlapjukon írták, 2023. március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein kapcsolják le a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területein, így Szegeden is.

2022-TŐL FOKOZATOSAN VEZETIK KI A 3G-HÁLÓZATOT

Mint írták, a legújabb generációs hálózatok fejlődése és bővülése gyorsabb internetsebességet és megbízhatóbb, stabilabb kültéri lefedettséget biztosít. Ahhoz, hogy a mobilhálózatok a jövőben is a legújabb technológiát használhassák, a régebbi hálózatok világszerte kivezetésre kerülnek, így a 4G- és 5G-hálózatok fejlesztésére még több fókusz kerül. A Vodafone 2022-től fokozatosan, a fogyasztói szokásokat és a hatóság iránymutatását figyelembe véve vezeti ki 3G-s hálózatát. A kivezetést követően a mobilinternetezéshez legalább 4G-képes készülékre lesz szükséged.

CSONGRÁD – CSANÁD VÁRMEGYE EGYES TELEPÜLÉSEIN MÁR LEKAPCSOLTÁK A 3G – HÁLÓZATOT

A társaság közleménye megjegyzi, hogy Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye egyes településein már lekapcsolták a 3G-hálózatot, március 13-án pedig Budapesten, valamint Pest vármegyén van a sor. 

A 3G-nek március 27. és április 10. között int búcsút végleg a szolgáltató, ekkor ugyanis az ország többi részén is lekapcsolja a hálózatot. 

A lekapcsolásban érintett települések listáját ITT éred el!

Az újabb technológiákkal nem kompatibilis készülékeket március végéig lehet legalább 4G-képesre cserélni 40 ezer forint támogatással az NMHH készülékcsere-programjában.

Forrás: vodafone.hu/vg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb