Szegedi Arcok

14 éves lányt zaklatott egy férfi a ceglédi vasútállomáson, egy szegedi fiatal joghallgató sietett a segítségére

Egy fiatal szegedi joghallgató a Tik-Tokon osztotta meg követőivel, hogy Cegléden, míg ő a vonatára várakozott, egy középkorú férfi egy 14 éves kislányt zaklatott. Miután a kamasz közölte vele, hogy ő még csak egy gyerek, tovább erősködött. Viviennek is közbe kellett lépnie, hogy a férfi végül békén hagyja a rémült lányt – szúrta ki a Ripost.

Mint írják, Vidéki Vivien Szegeden él, viszont épp szüleit látogatta meg Szolnokon. A két város között mivel nincs egyenes járat, Cegléden szokott átszállni. Vivien édesapja, hogy megkönnyítse lányának az utazást, autóval elvitte Ceglédig, majd ezután történt az eset.

ELKÉRTE A KISLÁNY TELEFONSZÁMÁT

“Korábban értem oda és már a jegyemet is előre megvettem. Szép napos idő volt, úgyhogy kint mobiloztam az állomás előtt. Akkor vettem észre nem messze tőlem a fiatal lányt a kutyájával” – kezdett bele a mesélésbe. Mint mondta, nem sokkal ezután egy 50-es évei végén járó férfi jelent meg a lány mellett. Vivien először még azt feltételezte, ismerik egymást a lánnyal. Később kiderült: ez koránt sem igaz.

“Eleinte a kutyáról beszélgettek, a férfi is elmesélte, hogy neki is van kutyája majd elővette a telefonját és képeket mutatott róla a lánynak. Majd arra kaptam fel a fejem, amikor a férfi elkérte a lánytól a telefonszámát” – mondta a Ripostnak a joghallgató. Elmondása szerint a tini nagyon talpraesett volt, azonnal közölte a férfival, hogy ő még csak 14 éves, tehát nem fogja neki megadni a telefonszámát. “A lány még azt is elmondta a férfinak, hogy ő ezt mennyire gusztustalannak tartja. A férfi azonban nem hagyta annyiban a dolgot és elkezdte őt győzködni” – magyarázta.

A fiatal lány ezután megkérdezte a férfitól, hogy mennyi idős, aki azt hazudta a kamasznak, hogy 35 éves. Épp hogy kimondta, azonnal ki is javította magát 31-re. “Szemmel láthatóan az 50-es évei végén járó férfi volt, lehet, hogy már a 60-as elején… A férfi még ezután is próbált vele beszélgetni, a lány hiába mondogatta, hogy ő még csak egy gyerek”  – idézte fel.

VÉGÜL A KISLÁNY SEGÍTSÉGÉRE SIETETT

A portál szerint ekkor Vivien úgy gondolta, hogy ideje közbelépni, mert ez akár rossz irányt is vehet, ezért odalépett a lány mellé. “Amikor meglátott és nyugtázta magában, hogy a lány nincs egyedül nagyon rövidre zárta a dolgot és el is búcsúzott” – árulta el. A legrémisztőbb ebben a történetben az, hogy ez bármikor és bárkivel megtörténhet és nagyon sok nő élt már át hasonlót. Vivien pontosan emiatt és igazságérzete miatt döntött úgy, hogy a jogi pályát választja. Vivien szerint nagyon fontos, hogy felkészítsük a gyerekeinket is a hasonló helyzetekre. Az ehhez hasonló szituációkban a legnagyobb felelőséggel szerinte a környéken lévő felnőttek tartoznak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb