Gasztro

Örök élet, ingyen pizza – a szegedi Trója Ételbár úgy tűnik, összehozta

…egyelőre csak az utóbbit, de persze, a fene se tudja. 20 éve boldogítja a szegedieket a kezdetben a Kölcsey utcában, majd kicsivel később már az ÁRKÁD Szegedben is működő Trója Ételbár, amely tavaly nyáron Trója Ételbár és Hummusz Teraszra változtatta nevét. Mediterrán éttermek jönnek-mennek, azonban a cikkünk témáját adó kulináris szentély úgy tűnik, köszöni, tökéletesen érzi magát, sőt, a 2023-as tavaszt egy ütős kis akcióval köszönti, ezúttal a közel 70 tagból álló pizza-kínálatukra fókuszálva.

Szerintünk nincs még olyan szegedi, aki legalább egyszer ne kóstolta volna meg a Crispy Trója tálat, amely két évtized alatt majdnem olyan tájjellegzetességgé vált mifelénk, mint a halászlé vagy a fűszerpaprika. A főként autentikus közel-keleti, tandoori kemencében sült fogásokkal hajrázó étterem a nyáron egy teljesen egyedi hummusz-kínálatot is bevezetett, így aztán a jól megszokott

  • kemencés gyros,
  • faszénen és tandoori kemencében sültek,
  • kézműves burgerek mellé

a mediterrán világ egyik legjellegzetesebb népi étele is becsatlakozott, extravagáns formában, többek között lazaccal és fűszeres csirkeszárnyakkal kombinálva.

A csapatuk is bővült, a közönségkedvenc pakisztáni parázs-szakács Iftikhar Husszein mellé egy hummusz-séf, Khaled Kedan is csatlakozott, aki szó szerint a szülőföldjéről hozta el a klasszikus recepteket.

Mint Baranyi József üzletvezetőtől megtudtuk, a fentiek mellett a 2023-as tavasz a közel 70 tételből álló pizza-választékukról (is) szól, sőt, március végéig egy egészen parádés ajánlattal álltak elő:

ha rendelsz két pizzát, egy harmadik, margeritát adnak mellé ajándékba abban a méretben, amelyben a másik kettőt kérted.

Nincs trükk, nincs apróbetűs rész, csak két pizza meg egy harmadik. Az ajánlatuk persze csakis akkor ér, ha tőlük, direktben rendelsz,

Az akció a helyben fogyasztott pizzákra nem érvényes, azonban ha inkább egy jóféle sis taukk csirkére vagy egy hummusz gyrosra vágynál, itt keresd őket:

Szeged, Kölcsey u. 4, nyitva: 10:00-22:00.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb