Sport

Javában tart a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnoksága: Jászapáti Petra 500 méteren 11. lett

Sem a férfi, sem a női váltó nem jutott döntőbe, illetve egyéniben sem volt magyar finalista szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságán. A legjobb esélye a januári Európa-bajnokságon ezüstérmes, szegedi Jászapáti Petrát és Kónya Zsófiát is a soraiban tudó női stafétának volt, ám ez most nem sikerült. Jászapáti Petra egyéniben, 500 méteren a 11. helyen végzett.

EGY ESÉS MIATT ELSZÁLLTAK AZ ESÉLYEK

Mint írták, a legjobb esélye a januári Európa-bajnokságon ezüstérmes Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka alkotta női stafétának volt, ugyanis az elődöntőben a dél-koreai négyes mögött az olaszokkal vívtak nagy csatát a továbbjutást jelentő második helyért. A sorozatos előzgetések után, amikor Sziliczei-Német próbálta volna visszaszerezni a második pozíciót, elesett, így az esélyek elszálltak.

A FÉRFI KVARTETT FELJÖTT A HARMADIK POZÍCIÓBA, DE INNEN MÁR NEM SIKERÜLT FELJEBB TÖRNI

A Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel összeállítású férfi kvartett eleinte a dél-koreaiak mögött a második helyen “utazott” az 5000 méteres futamban, de egy rossz váltás miatt visszacsúszott negyediknek. Amikor a japánok rontottak egy váltásnál, akkor sikerült feljönni a harmadik pozícióba, de a dél-koreai és az olasz csapat elhúzott, így innen már nem sikerült feljebb törni.

JÁSZAPÁTI PETRA EGYÉNIBEN, 500 MÉTEREN A 11. HELYEN VÉGZETT

Egyéniben sem sok babér termett a magyaroknak, mert Jászapáti Petra és Talabos a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren, míg Sziliczei-Németnek az elődöntő jelentette a végállomást 1500 méteren. A leghosszabb távon a magyarok közül az elődöntőben Sziliczei-Német nem volt harcban a továbbjutó helyekért, így 18. lett, míg a pénteki selejtezőben kiesett Nógrádi 23., Varnyú Alex 36., Jászapáti Petra pedig 39. helyen zárt. A legrövidebb számban a magyarok közül a negyeddöntős Jászapáti Petra 11., Talabos 15., míg a pénteki selejtezőben kiesett Tiborcz 28., Bácskai pedig 32. lett.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók fináléival zárul a vb.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb