Közélet

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót Budapesten

Szerda délelőtt katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen az Országház előtt. A lobogót Novák Katalin köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel a Kossuth téren.

Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység is. Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. Az MTI tudósítása szerint a hűvös, szeles időben sok család, turista jelent meg a téren. A nézelődők többsége kokárdát viselt.

SZÁMOS ÜNNEPI RENDEZVÉNY LESZ MA

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója tiszteletére. Orbán Viktor miniszterelnök délután Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtt mondja el ünnepi beszédét. A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat, Szegeden pedig számos megemlékezést tartanak.

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Fotók: Magyarország Kormánya FB.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb