Kikapcs

Újabb színművész csatlakozik az Ezeregy éjszaka szereplőihez: a Jászai Mari-díjas Mészáros Máté kettős szerepben mutatkozik be a Dóm téren

Újabb kiváló színművész csatlakozik az Ezeregy éjszaka szereplőihez! Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljében a Jászai Mari-díjas Mészáros Mátét is láthatja majd az ősbemutató közönsége, mégpedig a dzsinn és az eunuch kettős szerepében, közölte szerkesztőségünknek küldött közleményében a Szegedi Szabadtéri Játékok.

MÉSZÁROS MÁTÉ TAVALY A CHICAGOBAN DEBÜTÁLT A SZABADTÉRI DÓM TÉRI SZÍNPADÁN

Újabb kiváló színművész csatlakozik a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 11-én debütáló Ezeregy éjszaka szereplőgárdájához. Mészáros Máté az előző évadban lépett először Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadára, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicago című musicaljében. A napfény városa mély benyomást tett a művészre: „Nem is gondoltam volna, vagy talán csak nem voltam eleget Szegeden, hogy tudjam, hogy mennyire jó város. Nagyon jól éreztem magam. A legfontosabb nyilvánvalóan a csapat volt, remek hangulatú munka volt a Chicago. És persze a szegedi nyár – nagyon hangulatos helyekre ülhettünk be esténként, csodálatos a Tisza-part, a halászlé, és még a kutyámat is mindenhol szívesen fogadták. Sajnáltam, hogy el kellett jönnöm, tovább is tudtam volna maradni.”

A CHICAGO AMOS HART-JÁNAK SZEREPÉBEN IDÉN IS VISSZATÉR A MŰVÉSZ

Ezúttal hosszabb időt tölthet Szegeden a Jászai Mari-díjas színész, aki a hírnévért törtető bűnözők és nagystílű ügyvédek világában sokszor elveszettnek tűnő „Mr. Celofán”, azaz Amos Hart szerepében idén is visszatér a Dóm térre. A láthatatlanságról énekelt fergeteges szólóját ezúttal három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án láthatják a rendhagyó dzsessz-musical nézői.

AZ EZEREGY ÉJSZAKÁBAN KETTŐS SZEREPET ALAKÍT

A Chicago előadásai után pedig Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István ősbemutatójában, az Ezeregy éjszakában működik közre a színművész. Az új hazai world musicalben ráadásul kettős szerepben: eunuchként és dzsinnként is megcsillogtatja majd tehetségét. „A történet „jelenében” udvari eunuchot játszom, és amikor Seherezádé mesél, akkor egy dzsinn vagyok az Ezeregyéjszaka történetében. Izgalmasan hangzik, és amit a zenei anyagból eddig hallottam, az is tetszett. Eunuchként pedig reménykedem benne, hogy sok szép táncoslányt őrizhetek majd a színpadon.” – árulta el Mészáros Máté.

Forrás és fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb