Kikapcs

Víz Világnapja: ismét kinyitja kapuit a Szent István téri víztorony, a Szegedi Vadasparkban pedig zenés fókabemutatóval készülnek

Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, mely alkalomból Szegeden is számos programot tartanak. A Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint március 24-26 között ismét kitárja kapuit a Szent István téri víztorony, de a Szegedi Vadaspark is nagyon készül már a jeles napra: március 19-én a tengerek élővilágának védelme kerül a középpontba, ebben a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek lesznek segítségükre, amelyek etetését, illetve tréningjét kétszer is megtekinthetik a nap folyamán a látogatók.

MÁRCIUS 24-ÉN, PÉNTEKEN DÍJMENTESEN LÁTOGATHATÓ AZ ÖREG HÖLGY

Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, mely nap kiemelkedő lehetőséget biztosít a környezettudatos szemlélet-formálásra, felhívni a figyelmet a vízre, a vízkészletek megóvására, és a vízminőség megőrzésének fontosságára. Ebből az alkalomból március 24-e péntektől vasárnapig három napon keresztül csodálhatjuk meg Szeged szépségét a Szent István téri víztorony magaslatából, pénteken ráadásul 9:00-től 17:00 -ig teljesen ingyenes lesz a belépés az Öreg Hölgy falai közé, derül ki a Szegedi Vízmű Facebook eseményéből.

Fotó: zooszeged.hu

VASÁRNAP PINGVINEK LÁTVÁNYETETÉSÉVEL ÉS ZENÉS FÓKABEMUTATÓVAL VÁR A SZEGEDI VADASPARK

A Szegedi Vadasparkban is kiemelten foglalkoznak a környezetünket, a természetet érintő kérdésekkel, a zöld jeles napokat is ennek jegyében ünneplik. Az év első családi programját rendszerint a Víz Világnapja alkalmából rendezik meg, melyre idén március 19-én, vasárnap 10.00 és 16.00 között kerül sor. A fő téma most a tengerek élővilágának védelme lesz, ebben a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek lesznek segítségükre, amelyek etetését, illetve tréningjét kétszer is megtekinthetik a nap folyamán a kilátogatók. A menetrend az alábbiak szerint alakul majd:

  • 9:30 ,,Reggeli frakkban”: pingvinek látványetetése
  • 10:30 Nyilvános tréning a borjúfókáknál
  • 14:00 Pápaszemes pingvinek délutáni etetése
  • 15:00 Borjúfóka-tanoda: zenés fókabemutató

Forrás: Szegedi Vadaspark FB oldala/Szegedi Vízmű Zrt. FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb