Sport

Ez most nem sikerült: nagyot küzdött, de kikapott a listavezetőtől a Szedeák

Nem voltak egyszerű mérkőzései a Szedeáknak az elmúlt pár fordulóban, az előző körben a tabella második helyezettje, a Szolnok volt az ellenfél, tegnap kora este pedig a listavezető Falco KC Szombathelyet látták vendégül az újszegedi sportcsarnokban. A szegediek végig kitartóan küzdöttek, de a győzelem ezúttal elmaradt.

Az előző fordulóban a Szolnok vendégeként játszott szoros mérkőzést a csapat, végül 89-82-re kaptak ki, viszont a feladat most sem ígérkezett egyszerűnek, mivel a tabella első helyezettjét fogadták. A szegediek egykori játékosa, Zac Brown szerzett labdát a mérkőzés legelső momentumaként, de mégis a Szedeák vezetett, egészen 5-4-ig, ám innentől egy hét pontos futással fordítottak a vendégek, majd egészen az első negyed végéig megtartották előnyüket, így az 17-24-es eredménnyel zárult – írja a csapat a honlapján.

A MECCS MÁSODIK FELE A VENDÉGEKRŐL SZÓLT

A félidőhöz közeledve hiába szereztek több támadólepattanót a szegediek, nem tudtak élni a lehetőségeikkel, ráadásul a vendégek a meccs nagy részében kiválóan védekeztek. Perl büntetőjvével először volt tíz pontos a különbség, majd szépítettünk, de a félidőben 40-47-re vezetett a Szombathely.

A második játékrészben nagyobb volt a különbség a két csapat között, a Falco hamar visszaállította a tízpontos különbséget, de Brown ziccere után 50–62-nél már 12 pontos hátrányban volt a Szedeák. Az utolsó negyedben ugyan ismét sikerült lefaragni a hátrányunkból, de a Falco koncentrált maradt, és végül 15 ponttal, 97–82-re nyert, ezzel pedig megnyerte az alapszakaszt.

Legközelebb a Paks otthonában lépünk pályára jövő szombaton, majd az Oroszlány ellen, hazai környezetben zárjuk az alapszakaszt.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 82–97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Jakab.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Filipovics 2, Carter 9/3, Kerpel-Fronius B., Person, Balogh. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Falco: Pot 6, BROWN 15/9, TIBY 17/6, Kovács B. 6, Keller 3/3. Csere: Barac 4, Cowels 11/6, PERL 26, Krivacsevics 6, Sövegjártó 3/3, Horváth Á., Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb