Sport

Óriásit mentek a szegedi kick-boxosok Ausztriában: nyolc éremmel zártak az év első világkupa versenyén

Nagyszerűen sikerült az idei első világversenye a Halker-KirályTeam Szeged versenyzőinek, akik egyéniben és csapatban is a dobogó csúcsán kötöttek ki. Az idei kick-box világkupa sorozat első állomása az ausztriai Innsbruck volt, ahol a szegediek nyolc éremmel zártak, ennek a fele ráadásul arany volt.

Világszerte hatalmas volt az érdeklődés a nívós versenyre idén is, összesen 34 ország 236 egyesületének 1337 versenyzője adta le a nevezését. A párharcok március 17-19. között zajlottak, a Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal négy olyan versenyző vett részt a tornán, akik évek óta folyamatosan a válogatottat is erősítik – írja a csapat közösségi oldalán. Bárdos Inez, Haider Katrin, Solymosi Bence és Nagy Bálint közül mindannyian a junior korcsoport pointfighting küzdelmeiben voltak érdekeltek. A pénteki napon a csapatküzdelmek, míg szombaton az egyéni küzdelmek kerültek megrendezésre a 13 küzdőteret is magában foglaló olimpia stadionban.

MINDKÉT NAP JÓL SIKERÜLT A SZEGEDI VERSENYZŐKNEK

Pénteken a 2-2 szegedi versenyző a junior női-, és férfi csapatküzdelmekben volt érdekelt. Inez és Katrin a küzdelmek végeztével a dobogó harmadik fokára léphettek fel, míg Bence és Bálint világkupa-győztesként, annak csúcsán ünnepelhettek. A szombati nap már jóval hosszabbnak ígérkezett, a szegedi versenyzők több kor-, és súlycsoportban is tatamira léptek az egészen komoly mezőnyben. Az egyéni küzdelmek során, a pénteki 2 arany és 2 bronz mellé, további 2-2 arany és ezüstérem társult. Haider Katrin előbb -70 kg kategóriában szerzett ezüstérmet, majd a +70 kg-os küzdelmekben meg sem állt a győzelemig. Bálint pedig a -94 kg-ban szerzett ezüstérmet követően ülhetett fel a +94 kg-osok trónjára. Mindketten büszkén és mosolyogva vették át a dobogó legfelső fokán a győzteseket megillető, az amatőr versenyeken unikumnak számító, díszes övet.

NYOLC ÉREMMEL, ABBÓL NÉGY ARANNYAL ZÁRTÁK A TORNÁT

A Halker-KirályTeam négy szegedi versenyzője végül összesen nyolc éremmel zárta a hétvégét, egészen pontosan négy arannyal, két ezüsttel és két bronzéremmel.

A pontos eredménysor:

  • Bárdos Inez – junior női csapat 3. hely
  • Haider Katrin junior női -70 kg 2. hely; junior női +70 kg 1. hely; junior női csapat 3. hely
  • Nagy Bálint junior férfi -94 kg 2. hely; junior férfi +94 kg 1. hely; junior férfi csapat 1. hely
  • Solymosi Bence junior férfi csapat 1. hely

A srácoknak nem lesz sok idejük pihenni, gőzerővel folytatják a felkészülést, hiszen április első napján már Békéscsabán, az Országos Diákolimpián kell bizonyítaniuk.

Borítókép: Szegedi Király Team Kick-box Akadémia FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb