Közélet

Erős, 4.9-es földrengés rázta meg Romániát, Szeged környékén is érezni lehetett kicsit

Erős földrengés rázta meg Romániát hétfőn – adta hírül az Index, az értesülést a helyi szeizmológusok is megerősítették. Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ szerint a rengés erőssége 4,9-re tehető a Richter-skálán.

Erős, a Richter-skála szerinti 4,9-es erősségű földrengés rázta meg Romániát. Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentése szerint a a rengés 16 kilométeres mélységben történt délután három óra után.

A földrengés epicentruma Târgu Jiu-tól 13 kilométerre észak-nyugati irányban volt, ugyanott, ahol a korábbi földrengések epicentruma is volt

– írja a Szabad Magyar Szó.

A Google szerint a földmozgást több környező országban is érezni lehetett, mint Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Románia, Szlovákia és Szerbia.

Romániában egyre több földrengést érzékelnek, emiatt a kormány az omlásveszélyes épületek földrengésbiztossá tételén dolgozik.

SZIA URAM, FÖLDRENGÉS ÉRDEKEL?

Egy érdekesség a végére: pontosan egy hónapja egy 1.9-es erősségű földrengés volt Szegeden a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium adatai alapján. Az intézet nyilvánosan is elérhető interaktív térképe szerint február 16-án hajnali 2 óra 12 perckor történt meg az esemény, amelyre olvasónk, István hívta fel a figyelmünket (köszi).

További részletek a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb