Közélet

Megmenekülhet a szentesi szülészet – az SZTE klinikai központjához fog tartozni a Dr. Bugyi István Kórház

2023 januárjában zárták be a szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályát, a kismamákat azóta Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat pedig az Országos Mentőszolgálat végzi. Farkas Sándor parlamenti képviselő szerdán viszont azt közölte a közösségi oldalán, hogy a kórház az SZTE klinikai központjához fog tartozni, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, mint a szülészet, mind vissza fognak kerülni.  

A Dr. Bugyi István Kórház hirdetésekben hónapokig keresett osztályvezető főorvost és szakorvosokat, de hiába. A Csongrád-Csanád megyei Szentesen 27 ezren élnek, a környéken lakókkal együtt mintegy 60 ezer ember maradt a közelben gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. A szülészet bezárása miatt aggódtak már a bezárás előtt is a szülők, anyukák indítottak kampányt a megmentésére:

STABIL MARADHAT A KÓRHÁZ MŰKÖDÉSE

Az osztályt januárban zárták be végül, a kismamáknak azóta Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre kell menni. A hónapok óta húzódó problémára most Farkas Sándor parlamenti képviselő reagált, mint Facebook bejegyzésében mondta, a szerdai kormányülésen Pintér Sándorral egyeztetett, így a Dr. Bugyi István Kórház státusza megmaradhat, mégpedig úgy, hogy az SZTE klinikai központjához fog tartozni.

“Azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, gondolok itt a szülészetre is, mind vissza fognak kerülni, és a kórház stabilitása, működése szakmailag és egyéb vonatkozásokban is stabil marad. Úgy gondolom, hogy ez megnyugtat minden szentesi, és térségben élő embert” – emelte ki Farkas Sándor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb