Sport

Elsöprő siker: az SZTE csapata nyerte az Első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokságot, a srácok 100 százalékos teljesítménnyel zártak a legjobb helyen

Új sportágban mérhették össze tudásukat a hazai egyetemek. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói csapata, az amerikai futball tornán minden mérkőzést megnyerve, 100 %-os teljesítménnyel zárt az első helyen. A sikerből oroszlánrészt vállalt a Guardians Amerikai Futball Club, amely az SZTE Sportközpontjával együttműködve hozta létre és készítette fel a csapatot – áll az egyetem honlapján.

A beszámoló szerint példaértékű együttműködés hozott aranyérmet a Szegedi Tudományegyetem számára egy olyan sportágban, amely kiválóan illeszkedik a felsőoktatási intézmények testkultúra koncepciójába, mellette remek csapatépítő tevékenység is. A Guardians Amerikai Futball Clubbal együttműködve készült és vett részt a Szegedi Tudományegyetem a Győrben megrendezett amerikai futball tornán.

RENDKÍVÜL NÉPSZERŰ LETT A SPORTÁG

A „tojáslabdás” sportág rendkívül népszerű és egyre többen űzik Magyarországon is. Az észak-amerikai sportágakra jellemző, hogy a profi bajnokságok előszobája az egyetemek egymásközti versengése. Az Első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokság szervezőinek célkitűzése is az, hogy évről évre nagyobb létszámú és komoly presztízzsel bíró rendezvénnyé váljon a kupa.

A sporttörténeti jelentőségű, első bajnokságot az SZTE csapata úgy hódította el, hogy mind a négy mérkőzését megnyerte.

Az egyetem azt is írja, hogy a négy hazai felsőoktatási intézmény részvételével megrendezett bajnokságon az SZTE magabiztosan hozta a győzelmeket és végig egyértelműen kimagaslott a mezőnyből. A kupa jó hangolódás volt az egyesületi színekben is sportoló hallgatók számára, hiszen április elején indul a Guardians számára a Magyar Amerikai Futball Bajnokság (HFL), vagyis a hazai bajnoki szezon. A torna legértékesebb játékosa szintén az SZTE hallgató lett, Leszkován Ádám.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb