Mindenmás

Bombarobbantással fenyegetőzött egy nő a Szegedi Törvényszék épületében – ma emeltek vádat ellene

Kedden vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki a Szegedi Törvényszék épületéből telefonálva fenyegetőzött annak felrobbantásával – közölte a Szegedi Járási Ügyészség. Mint kiderült, a vádiratban 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Az eset még tavaly decemberben történ, mint akkor megírtuk, közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon, mert egy nő bombarobbantással fenyegetőzött.

245 EMBERNEK KELLETT ELHAGYNI AZ ÉPÜLETET

Később az is kiderült, hogy a nő a portáról hívta fel a rendőrséget, hogy felrobbantja a Szegedi Járásbíróságot. Ezután ürítették ki az épületet. Az ügyészség mai közleményében azt is kiemelte, hogy a kutatás ideje alatt a bíróság és az ügyészség 245 dolgozójának a munkájukat megszakítva, valamint az ügyfeleknek kellett elhagynia az épületet, egészen délután egy óráig. A helyszínre vitt bombakereső kutyák végül robbanószert nem találtak a helyszínen.

1 ÉV 2 HÓNAP BÖRTÖNT KÉRNEK RÁ

A járási ügyészség a nőt minősített közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésével vádolja. A mértékes indítványban 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádiratban abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb