Mindenmás

Az élet utat tör magának: Lime roller nőtt ki az Alsó Kikötő sori töltés oldalából

Cudar idők járnak a szegedi LIME-rollerekre, melyekből találtak már megrongált példányt egy Budapesti körúti fa tetején és a baktói töltés oldalában is, de az ősszel a bajai úti Téglagyári Tavakban is úszkált egy. Szerda délutánra egy fűben pihenő különkiadás jutott, a tavasz örömére.

A helyszín az odesszai Alsó Kikötő sor, az időpont szerda délután, a főszerepben pedig a borítóképünkön látható, a fűben – magányosan – romantikázó roller. Köszönjük a szemfüles fotót Attila nevű olvasónknak!

Az említett közösségi közlekedési kétkerekűek lezúzása – amellett hogy prosztó dolog – drága móka, mint a LIME felhasználási feltételei írják, ha valaki véletlenül vagy szándékosan kárt okoz a járműben, esetleg elmulasztja megfelelően visszaadni és kár következik be, felelősséggel tartozik az ezzel kapcsolatos költségekért.

Ez utóbbi a tájékoztató alapján elég masszív is lehet:

  • akár 171 000 Ft a nem elektromos
  • és 575 000 Ft az elektromos kerékpárok esetén,
  • míg a rollerek esetén 441 000 Ft,

amely összegek az érintett termék javítási vagy pótlási költségei alapján kerültek meghatározásra. Ugyanezek a költségek vonatkoznak a bérlés kezdetétől számított 48 órán belül nem visszaadott rollerekre, amelyeket elveszettnek vagy eltulajdonítottnak tekintenek és – a körülmények függvényében – rendőrségi feljelentést is tehetnek ellened, ha tróger voltál.

A cég ÁSZF-je egyértelműen leszögezi, hogy tilos off-road célokra használni a rollereiket.

Láttál valamit, amelyről úgy gondolod, érdekelheti a többi szegedit? Küldd be a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül és nyerj minden pénteken a Nagy Szegedi App-teszten! Töltsd le a Szeged365 alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb