Közélet

Gyurcsány azt mondta Szegeden, hogy a kormánynak mennie kell, a Fidesz szerint a baloldal külföldi érdekeket képvisel

“Gyurcsány Ferenc ma is nyilvánvalóvá tette, hogy ő a dollárbaloldal vezére, és most elkezdte kijelölni a dollárbaloldal helyi embereit is” – kommentálta a Fidesz szerdán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének Szegeden tett kijelentését, amellyel a kormány távozását sürgette az uniós források folyósításának késése miatt.

Ha a ma, Szegeden lezajlott politikai MMA meccset röviden, kivonatosan szeretnénk leközvetíteni, ezt írnánk:

  • Gyurcsány Ferenc: a kormánynak mennie kell
  • Fidesz: Gyurcsány a dollárbaloldal vezére

GYURCSÁNY: A KORMÁNY NEM TELJESÍTI HAZAFIAS KÖTELESSÉGÉT

Kicsit bővebben, annyi történt, hogy Szegeden tartózkodik a DK elnöke, aki ma bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót támogatja a 2024-es önkormányzati választáson Szegeden. Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy

“a kormánynak menni kell, mert nem teljesíti hazafias kötelezettségét.”

Az ex-miniszterelnök kitért arra is, Magyarországon 7 százalékkal – nagyjából egyhavi jövedelemnek megfelelő arányban – csökkent a reáljövedelem; közben a GDP 15 százalékának megfelelő összeg érkezhetne, de a magyar kormány nem megy el érte, mert a feltételek teljesítése a NER felszámolását jelentené.

FIDESZ: GYURCSÁNY ÉS A DOLLÁRBALOLDAL KÜLFÖLDI ÉRDEKEKET KÉPVISEL

A Fidesz délután 4 után egy, az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Gyurcsány szavaira, melyben kiemelte: a dollárbaloldal külföldi érdekeket képvisel, a guruló dollárokért háborúba akarja rángatni Magyarországot.

“Gyurcsány kedden azt is elismerte, hogy Brüsszelben azért áskálódnak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat”

– zárták reakciójukat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb