Kikapcs

168 órás, non-stop szentségimádást tartanak Szegeden Ferenc pápa látogatásának örömére

A Szegedi Folyamatos Szentségimádás szervezői Ferenc pápa magyarországi látogatására lelki előkészületként háttérimát hirdetnek – közölte a Szeged365 szerkesztőségével a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Mint közleményükben írták, a 168 órán át tartó szentségimádás a Szentatya érkezése előtt és a látogatása közben is tart: 

  • 2023. 04. 23-án, vasárnap 19 órakor kezdődik,
  • és 2023. 04. 30-án, vasárnap este 19 óráig tart.

Az ima folyamatos lesz, éjjel-nappal tart, a résztvevők minden egész órában fogják egymást váltani. Helyszíne a szegedi Szent József Templom kápolnája lesz.

Mint az egyházmegyétől megtudtuk, olyan testvérek jelentkezését várják, akik szívesen vállalnak egy-egy óra imádságot a meghirdetett időszakban. Jelentkezni IDE kattintva tudsz.

FEBRUÁR VÉGÉN JELENTETTÉK BE, HOGY MAGYARORSZÁGRA JÖN FERENC PÁPA – AKKOR MÉG ÚGY VOLT, HOGY SZEGEDEN IS TISZTELETÉT TESZI

Magyarországra látogat Ferenc pápa, aki a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre – jelentette be február végén a Vatikán. A Szentszéki Sajtóiroda igazgatója, Matteo Bruni hétfőn közleményben bejelentette:

“Elfogadva a polgári és egyházi méltóságok meghívását, Őszentsége Ferenc pápa 2023. április 28–30. között Magyarországra utazik, és ellátogat Budapestre.”

A Vatikán közlése szerint a háromnapos útján többek között találkozik az ukrajnai menekültekkel. A közlemény kiemeli, hogy az ukrajnai háború kezdete óta helyi források szerint közel 1 millió ukrán állampolgár utazott át menekültként Magyarországon. A magyarok több mint fele keresztény, és a lakosság legalább 37 százaléka vallja magát katolikusnak – emelték ki a közleményben.

EGY KIS SZEGEDI VONAL AZÉRT LESZ A LÁTOGATÁSBAN: NOVÁK KATALINNAL FOG TALÁLKOZNI

Korábban arról is szó esett, hogy Szegedre is ellátogat Ferenc pápa, ám a hivatalos program szerint a Szentatya korára tekintettel mindhárom nap a fővárosban marad.

Ferenc Pápa programja az alábbiak szerint alakul majd:

  • Április 28-án pénteken a Sándor-palota előtt köszöntik a pápát, aki ezután találkozik Orbán Viktorral és a szegedi Novák Katalinnal;
  • Majd a Karmelitában a diplomáciai testülettel;
  • 29-én szombaton a pápa a Papp László Sportarénában találkozik a fiatalokkal,
  • ugyanezen a napon a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban találkozik a menekültekkel és a szegényekkel;
  • Látogatásának zárásaként 30-án délelőtt fél 10-kor a Kossuth téren tart majd szentmisét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb