Szegedi Arcok

Elindult a dél-alföldi srác, Suhajda Szilárd, hogy mesterséges oxigén használata nélkül megmássza a Föld legmagasabb hegycsúcsát

2023. március 23-án kezdetét vette a „Kyocera Everest Expedíció 2023”, melynek keretében a Suhajda Szilárd mesterséges oxigén használata nélkül szeretné elérni bolygónk legmagasabb pontját, a 8848 méteres Mount Everest csúcsát – számolt be az elképesztő kihívás előtt álló dél-alföldi srácról a szegedi Naturtex.

Mint kiemelték, magyar állampolgárnak ez ilyen módon – „tisztán” – még nem sikerült. “Egy évtizednyi expedíciós tapasztalattal felvértezve – beleértve nehézségeket és sikereket is –, a Broad Peak, a K2 és a Lhoce palack nélküli megmászását követően úgy érzem, készen állok pályafutásom eddigi legnagyobb feladatára. Ha visszagondolok az elmúlt év munkával teli időszakára, jó esélyeim vannak a sikerre. Remélem, legalább akkora szerencsém lesz a körülményekkel odafent, mint tavaly a Lhocén” – nyilatkozta a szegedi támogatójának, a Naturtexnek Szilárd, mi pedig sok sikert kívánunk Neki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb