Smart Szeged

Két híd is épül a Mezőhegyest Csanádpalotával összekötő új kerékpárút részeként

Már zajlanak a délkeleti határátkelőt érintő több mint 11 kilométer hosszúságú kerékpárút építésének előkészítő tevékenységei. A Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút kivitelezését a Délút Kft. végzi, nettó közel 2,1 milliárd forint értékben – írja a Magyar Építők.

Az útvonal pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasz 7 616 méter hosszú. Az új kerékpárút részeként két hidat is meg kell építeni. 

A VÍZFELSZÍN ALATTI MUNKÁLATOKAT MÁR BE IS FEJEZTÉK

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a Rádió 7-nek is nyilatkozott a beruházásról. Mint mondta, mind a két hidat a község közelében alakítják ki. Az egyiket Békés és Csongrád-Csanád vármegyehatárán, a másikat pedig Pitvaros és Csanádpalota között. A község vezetője hozzátette: az átkelők a Mezőhegyest vízzel ellátó csatorna fölött ívelnek majd át, a vízfelszín alatti munkálatokat a kivitelező Délút már be is fejezte.

Szavaiból az is kiderül, hogy a ménesbirtok földjeit áprilisban kezdik el a Marosból öntözni, így a kerékpárút kivitelezője hamarosan be is fejezi a csatorna vízfelszín alatti munkáit. Ennek az az oka, hogy jelenleg még nincs víz a csatornában, így jóval egyszerűbb és olcsóbb az építkezés. Radó Tibor korábbi nyilatkozata szerint a konkrét építés áprilisban kezdődik.

A TURIZMUS IS FELLENDÜLHET

A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közmű kiváltásokat. A beruházáshoz kapcsolódóan a nyomvonal mentén felújították az ivóvízhálózatot is. Mivel a településről sokan járnak át Mezőhegyesre, a fejlesztés nagyban megkönnyíti az ott lakók közlekedését, mindennapjait és a turizmus fellendülését. Perneki László, Csanádpalota polgármestere pénteken azt mondta, hogy már tervezik a kerékpáros programokat. Így például elkészült egy olyan kiadvány, mely a kerékpáros turisták számára mutatja be a mezőhegyesi nevezetességeket. A polgármester hozzátette: Csanádpalotától mindössze 8 kilométerre van az ideiglenes magyar-román határátkelő, így a romániai Nagylakra is szerveznek majd kerékpáros túrákat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb