Kikapcs

Megnyitja kapuit a mórahalmi TulipGarden, idén sem marad el a jótett: a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványnak adakoznának

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit április 7-én a mórahalmi TulipGarden. A tulipánok, jácintok és nárciszok otthona tavaly a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel a bevétel 10 százalékát, de az idei évben sem törnék meg ezt a trendet, 2023-ban ugyanis a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványnak adakoznának.

TERMÉSZETKÖZELI ÉS MINŐSÉGI IDŐTÖLTÉS MÓRAHALMON

“A kertet azzal a céllal hoztuk létre, hogy természetközeli és minőségi időtöltést nyújtson a családok és minden odalátogató számára, valamint hosszú távon kialakítsunk egy olyan közösségi teret, amely lehetőséget biztosít a helyi kézműves értékek bemutatására is. Mindemelett azt is eldöntöttük, hogy a kert működtetésével és eredményességével szeretnénk más emberek életét is jobbá tenni, ugyanis a kertben megvásárolt minden szál virág bevételéből 10% alapítványok (Dévai Szent Ferenc Alapítvány – 2021, Szegedi Gyermekklinika – 2022) részére ajánljuk fel. 2023-ban a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány számára tettünk felajánlást” – áll a TulipGarden pénteki közleményében.

FOLYAMATOS A BŐVÜLÉS

Mint kiderült, a kert jelenleg másfél hektáron helyezkedik el, Mórahalomtól 5,5 kilométerre. Az első évben (2021) ötvenezer virághagymával indították a működésünket és több mint hétezer ember látogatott el hozzájuk. A tavalyi évben megduplázták a hagymás virágok számát és 500 bazsarózsát is telepítettüek (amelyek két év múlva válnak termővé), valamint idén tavasszal egy közel 900 tőből álló rozáriumot fognak létrehozni. “A tavalyi évben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben már 12.000 látogató volt kíváncsi 4 hétvége alatt a mórahalmi tulipános kertre” – emelték ki.

A POLGÁRMESTER NYITOTTA KI A KERT KAPUJÁT

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere  pénteken képletesen kinyitotta a kert kapuját. Beszédében így fogalmazott: “Bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az a fajta hangulat, amely az emberi szépérzékkel, a jó természettel a virág örömével együtt jár, ismét Mórahalomra költözik a kert nyitvatartási idejére. Remélem, hogy mindaz, amit a megálmodói megterveztek és megvalósítottak, mások számára is legalább annyi pozitív energiával ellátott lendületet ad, mint amennyivel ők fogtak neki a munkának. Közösen gondolkodunk további fejlesztésekben, ami fokozni tudja az élményt.”

A tulipános kert az alábbi időpontokban lesz nyitva, 9 órától 17 óráig:

  • 2023. április 7-8-9-10.
  • 2023. április 15-16.
  • 2023. április 22-23.
  • 2023. április 29-30 és május 1.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb