Közélet

A feje tetejére áll a MÁV-járatok közlekedése húsvétkor

Húsvétkor változik a MÁV-Volán-csoport járatainak közlekedési rendje – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Lesz más újdonság is, mint korábban írtuk, az SZKT járatai is másképp fognak közlekedni, a parkolás pedig díjmentes lesz nagypénteken.

A FEJE TETEJÉRE ÁLL A MÁV-KÖZLEKEDÉS

A MÁV-START járatai április 6-án, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A közleményben hozzátették: jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást.

A reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz idén is a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően. Ez érinti a Nyírség, a Tokaj, a Tópart, a Balaton, a Napfény IC járatait és a Budapest-Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonatot. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 6-án 10 órától április 10-én éjfélig vehetik igénybe.

BESZÁLL A BULIBA A VOLÁNBUSZ IS

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején. Április 5-én, szerdán a munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

A tájékoztatás szerint április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én a munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb