GasztroVideo365

Újra támad az Év Mákos Bejglije: GLS futárral rendeltek Budapestre egy rúd bejglit a REÖK Cukrászdából

Öt éve, ’18. nyarán tárta ki kapuit Magyar Ede emblematikus épületében a REÖK Kézműves Cukrászda, azóta nem telt el úgy Húsvét, hogy ne készültek volna rá különleges, az ünnepre komponált kínálattal. A hagyományt 2023 tavaszán is folytatták, a tradicionális kalács mellé extravagáns, pisztáciás fatörzs, rizses csoki alapú torta, újragondolt minyon és a tavaly karácsonykor országos hírnévre szert tett mákos bejgli is bekerült a limitált szériába.

Kedd reggel (szürreális) szállingózó hóesésben ugrottunk el letesztelni a kínálatot, amelynek koncepciójáról

  • Novák Ádám
  • és Domonkos Noémi cukrászmesterek,
  • nomeg Baranyi Loretta üzletvezető meséltek.

Mint mesélték, a kalácsrendelés úgy fest, az idén rekordot fog dönteni, de újra hatalmas kedvenc a mákos bejgli, olyannyira, hogy a napokban valaki GLS futárral (?!) rendelt belőle egyet a fővárosba, de olyan is volt, aki csakis azért jött Szegedig a Balaton déli csücskéből, hogy megkóstolja a tavaly a Magyar Cukrász Ipartestület által az Év Mákos Bejglijének választott finomságot.

Íme a videós sütiteszt, amelyben Kisházi Sanyi kollégánk felfalta a dekorációs célból bekészített minyont, mire bekapcsoltuk volna a kamerát:

A REÖK és DELIMO Cukrászdákban fellelhető húsvéti kalácsokat, tortákat és a legendás bejglit az alábbi számokon tudod előrendelni:

A REÖK Cukrászda egyébként a húsvéti hosszú hétvégén is nyitva lesz, változatlan rendben (a Delimo az ÁRKÁD Szeged többi üzletével együtt pénteken, vasárnap és hétfőn zárva tart).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb