Sport

A Bodrogi Bau – Szeged Squash SE-nek gratulálunk az első helyért! Irány az első osztály!

A Magyar Fallabda Országos Csapatbajnokság másodosztályában diadalmaskodtak a szegedi sportolók. A Százhalombattán megrendezett találkozó előtt, a Bodrogi Bau-Szeged Squash SE egy ponttal vezette a bajnokságot a budapesti Top Challenge csapatát megelőzve.

Ha esetleg nem vagy teljesen tisztában a fallabda bajnokság lebonyolításának részleteivel, most segítünk:

10 csapat versenyzik a szezon során, ahol 3 forduló alatt minden csapat játszik, mindenki ellen. Pontokat kell gyűjteni, a legtöbb pontot szerző csapat nyeri a bajnokságot. 4 játékos alkot egy csapatot, köztük van egy erősorrend 1-4-ig (ezt a magyar ranglista határozza meg). 1-es játékos játszik a másik csapat 1-es játékosa ellen, és így tovább. Mindenképp 3 pontot osztanak szét a két csapat között. Ha az egyik csapat 3-1 vagy 4-0 arányban győz akkor 3 pontot kapnak, a vesztes csapat 0-t. Abban az esetben ha 2-2 a győztes mérkőzések aránya, úgy már a nyert-vesztett szettek aránya dönt. Ha véletlen az is egyenlő, akkor a pontokat számolják, ha esetleg még ekkor is egyenlőség van, akkor pedig az 1-es játékos eredménye számít. Ekkor a jobbik csapat 2 pontot, a gyengébbik 1 pontot tehet zsebre.

A Bodrogi Bau-Szeged Squash SE hét játékossal vágtott neki a napnak, ami lehetővé tette, hogy a különböző csapatok ellen más-más 4 játékost küldjön fel a szegedi csapat. A következő játékosok indultak: Haskó Zsombor, Matuszka Marcell, Sárkány László, Jeszenszky Zoltán, Nagy Levente, Maróti László, Kohlrusz Balázs.

Az első ellenfél az Egri Squash SE volt. Jeszenszky Zoli 0-2-ről fordította meg a mérkőzést és így sikerült győznünk, és ezzel már 3 pontot szereznünk. Ezután következett a budapesti Go Ahead csapata, akik ellen Haskó, Sárkány, Nagy, Matuszka volt a sorrend. Itt érvényesült a papírforma, és a szegediek 4-0-ra diadalmaskodtak. Végül a nap utolsó megmérettetése a döntő volt, ahol a Top Challenge volt az ellenfél. Egy kisebb sérülés miatt módosítani kellett, ezért Matuszka, Kohlrusz, Nagy, Jeszenszky négyes mérettette meg magát a döntőben.

A végső megmérettetésen Matuszka és Kohlrusz kezdett, mindketten sikeresen vették a saját meccsüket, így a többi már tét nélkül került lejátszásra. 


A Bodrogi Bau-Szeged Squash SE vezetője Kohlrusz Balázs a következőket árulta el a Szeged365-nek: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült ezt elérni, csupán saját nevelésű játékosokkal! Jövőre így az első osztályban tudunk indulni, ahol cél, hogy a tabella első felében végezzünk. Hamarosan felnőtt Országos Bajnokság, ahova biztosan fognak nevezni játékosaink, de Matuszka Marcell készül az Utánpótlás Csapat Európa-Bajnokságra is, illetve júniusban is megyünk az Italian Junior Open-re Komlódi Regő játékosunkkal kiegészülve. Minden játékosunk érdeme az eredmény, csapatként működünk, együtt fejlődünk. Fontos, hogy nem csak a játékosok de a közeg, illetve a pályák is megfelelőek a fejlődéshez, hála a My Day Sportcentrumnak! Köszönjük mindenkinek a biztatást, támogatást!
Külön köszönet a Bodrogi Cégcsoportnak!

Nagyon büszkék vagyunk, és nagyon gratulálunk a sikerhez! Hajrá Szeged, irány az első osztály!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb