Kikapcs

Tiszavirágzás volt a Rókusi körúton – Radnótis diák tervezte a Mondolo vadonatúj street artját

2020-ban indult a SZETÁV Kft. és a Mondolo Egyesület közös, Városmetamorfózis elnevezésű természetvédelmi street art programja, amelynek keretében szerdán elkészült a hatodik közös murália is. A Rókusi körút és a Bálint Sándor utca sarkán található szivattyúház falára ezúttal a Szegeden is megfigyelhető természeti csodát, a tiszavirágzást festették fel, a projekt igazi különlegessége pedig az,

hogy a 100 m2 felületű kérészes street artot egy radnótis diák, Kóbor Hanna Panni tervei alapján készítették el a Muralpaint festőművészei, Marton Ákos és Vinkó Leó.

A 2020-ban elindított Városmetamorfózis nevű street art program célkitűzése a Szeged lakóövezeteiben lévő lehangoló, szürke és esztétikátlan ipari épületek informatív, figyelemfelkeltő, művészi alkotásokká történő átalakítása – írta a Mondolo. A SZETÁV Kft. és az egyesület közös programjának hitvallása, hogy a természeti környezet és a városi környezet nem feltétlenül egymást kioltó fogalmak, azok harmonikus együttélése a valódi elérendő és elérhető cél.

Az átadón a Kövér Béla Bábszínház művészei egy közös játékra invitálták a jelenlévőket, az élményszerű környezeti nevelés jegyében. A bábszínház az előzetesen meghívott kisiskolás közönséggel együtt varázsolt Tisza folyót a parkolóból, mely odacsalogatta a tiszavirág óriásbábot, és mindez egy zenés játékban csúcsosodott ki.

Az esemény egyébként a Mondolo Egyesület és a Kövér Béla Bábszínház első közös projektje volt.

Fotók: Mondolo

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb