Közélet

Szentkirályi Alexandra: idén húsvét előtt érkezik a jeges vödör sokaknak, mivel nagyon sokan nem tartották be az árstopokra vonatkozó szabályokat

468 üzletet érintett a fogyasztóvédelem januári, egyhetes ellenőrzése – jelentette be Szentkirályi Alexandra a csütörtöki Kormányinfón. Mint mondta, idén húsvét előtt érkezik a jeges vödör sokaknak, mivel nagyon sokan nem tartották be a kormány intézkedéseit – írja a HVG.

Mint kiderült, 8 létfontosságú élelmiszer árát fagyasztották be, ezeket ellenőrizték a fogyasztóvédelmisek, az ellenőrzések folyamatosak. 179 olyan ügy volt, ahol megállapították a jogsértést, üzletenként 2-3 jogsértésről van szó, összesen 434-ről. 333 millió forintot kell ezeknek a boltoknak befizetniük.

VOLT ÁRU ELÉG, DE NEM TETTÉK KI

Mindezek mellett:

  • 72 olyan eljárás van, ahol még nem értek az eljárás végére, de Szentkirályi szerint várhatóan ezek is bírságokkal fognak végződni.
  • A legjellemzőbb szabálysértés az volt, hogy a boltok polcain nem voltak kint a termékek – holott a raktárakban ott álltak.
  • Január óta az árstopok betartását 1565-ször ellenőrizték.

Nyár elején elindulhat a GVH árellenőre, amivel azt próbálják monitorozni, hogy mely termékek árai szaladtak el irreálisan – tette hozzá.

Mutatjuk, mi minden hangzott még el a Kormányinfóról. Cikkünk folymaatosan frissül:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb