Kikapcs

Telt házzal pörgött Szeged első beltéri, sétáló borkóstolója – 600 vendég és 41 pincészet volt ott a hétvégi VinoSzférán

Vasárnap, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartották meg az idén 20 éves Ezerjó Borkereskedés által szervezett, VinoSzféra című “sétáló” borkóstolót, amely óriási siker lett: a jegyek idő előtt elfogytak, a 41 borászt és 600 szegedi borkedvelőt felvonultató esemény pedig telt házzal ment végig. Eperjesi Péter szervezőt csíptük el egy villám-értékelésre, két kisfröccs között.

HÁROM NAPJA MEGÁLLÁS NÉLKÜL CSENG A TELEFON

“Kezd lehullani a teher a vállunkról” – sóhajtott nagyot Eperjesi Péter, a születésnapos Ezerjó Borkereskedés alapítója arra a kérdésünkre, hogy kiheverték-e már a szervezéssel járó stresszt. Mint mesélte, három napja – amióta lement a VinoSzféra – megállás nélkül cseng a telefon, a borászok és a vendégek is azt kérdezik, mikor lesz folytatás.

“Fantasztikusan jól esnek a visszajelzések, már csak ezért is megérte”

– jelentette ki a közismert szegedi borkereskedő.

TELT HÁZ, 600 VENDÉGGEL ÉS 41 BORÁSSZAL

Kereken 600 borkedvelő fért be a TIK-be, Péter szerint pont nem volt még “lökdösődős” a létszám, a vendégek számára a legnagyobb meglepetés pedig a borászok mennyisége volt:

annak dacára, hogy pont aznap volt az Év Borásza díjhoz kötődő szakmai ebéd, plusz ketten az utolsó reggelre jelentettek beteget, így is 41 pincészet képviseltette magát a rendezvényen.

A közönség ahhoz van szokva, hogy egy borkóstolóhoz egy borászat dukál, így aztán a fenti szám elég nagynak számított.

A Szegeden egyedülállónak számító eseményt – a Szegedi Borfesztivál és a BorTér egy szabadtéri fesztivál, ez viszont egy beltéri, grandiózus borkóstoló, magyarán, teljesen más a jellege mint a két másik szegedi bormustrának – a sikert követően 2024-ben is megtartják majd, már a dátum is megvan, a következő VinoSzféra is a következő Húsvét előtti hétvégén lesz majd. Addig is, sűrű hetek várnak az Ezerjó csapatára, mint Eperjesi Pétertől megtudtuk, terveik szerint két helyszínen is képviseltetik magukat a májusban esedékes Szegedi Borfesztiválon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb