Mindenmás

Napi pakk: havas esővel és 5 fokkal jön a Nagypéntek, ingyenes a parkolás Szegeden

Kitört a húsvéti hosszú hétvége, amely egyet jelent a közösségi közlekedési változásokkal és a díjmentes parkolással… plusz egy havas esős, maximum 5 fokos téli időjárással, április 6-án. Érkezik a Szeged365 napi pakk, esernyőt a kézbe!

NAGYPÉNTEK, KLAPKA GYÖRGY, JACKIE CHAN

Ma van nagypéntek, amely a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, egyben az ünnep előtti 2. és a farsangi időszak vége utáni 45. nap. Ezen a napon emlékezünk meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről, a liturgiában a húsvéti szent háromnap (Sacrum Triduum Paschale) második napja. A nap Magyarországon 2017 óta munkaszüneti nap, dátuma március 20-tól április 23-ig változhat, most éppen április 6-ra jött ki.

Isten éltesse a névnaposokat,

  • Herman,
  • József,
  • Ármin,
  • Mária,
  • Árpád,

gratulálunk Nektek!

Jutott mára néhány születésnapos híresség is,

203 éve született Klapka György honvédtábornok, helyettes hadügyminiszter, 84 éve Francis Ford Coppola Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró, filmrendező és producer (Keresztapa I-III.) és ma 68 éves Jackie Chan, Oscar-életműdíjas hongkongi színész, harcművész, komikus, rendező, énekes.

VÁLTOZNAK A MENETRENDEK, MA DÍJMENTES A PARKOLÁS SZEGEDEN

A Szegedi Közlekedési Társaság információi alapján nagypénteken és húsvét hétfőn sem kell majd fizetni a parkolásért Szegeden, azonban szombaton igen. A közösségi közlekedés menetrendje is változik a hosszú hétvégén, de másképp járnak a MÁV-vonatok és a Volánbusz-járatok is, az alábbi cikkeinkben megtalálod az összes fontosabb változást:

IGAZI HÚSVÉTI IDŐT KAPUNK MÁRA: HAVAS ESŐ, 5 FOK…

Pénteken északkelet felől egyre többfelé eredhet el az eső, Szeged környékén a havas eső. Az előrejelzések szerint a délelőtti órákban számíthatunk csapadékra, délután már inkább sok-sok felhőre. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél.

Hajnalban -3 és +3 fok közötti hőmérsékletet mértek Szegeden, napközben 5 fok körül alakulhat majd a csúcshőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb