Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: tulipánok százai Mórahalmon, húsvéti programok Szegeden, solymász és lovasbemutató Ópusztaszeren

Való igaz, hogy az időjárás egy picit téliesbe csapott át, de még így sem panaszkodhatunk a programokat illetően. Kitört a húsvéti hosszú hétvége, így ma nyit a tulipános kert Mórahalmon, látványos programokkal készülnek Ópusztaszeren és nem utolsó sorban pörgős bulikkal lesz tele az éjszaka Szegeden! Fiúk, kölni, lányok, piros tojás bekészít, indulhat a húsvéti hétvége, mi pedig meghoztuk hozzá a Kikapcsot!

NYIT A MÓRAHALMI TULIPÁNOS KERT

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit április 7-én a mórahalmi TulipGarden. A tulipánok, jácintok és nárciszok otthona tavaly a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel a bevétel 10 százalékát, de az idei évben sem törnék meg ezt a trendet, 2023-ban ugyanis a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványnak adakoznának.

HÚSVÉTI PROGRAMOK ÓPUSZTASZEREN

A húsvéti hétvégén is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Április 9-én, vasárnap a Madármegfigyelési nap keretében többek között lesz solymász és kutya engedelmességi bemutató, valamint ingyenesen lesz megtekinthető a lovasbemutató – értesítette szerkesztőségünket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Mint kiemelték, a húsvéti hagyományokat április 10-én, hétfőn élhetik át az érdeklődők.

HÚSVÉTI KALANDOZÁS A FÜVÉSZKERTBEN

Kellemes tavaszi sétára és húsvéti kalandozásra várják április 9-én és 10-én az érdeklődőket a Füvészkertbe. Az ébredező növényvilág felfedezése közben a gyerekek a kert öt pontján fejtörőket találnak, a felnőtteknek pedig a Füvészkert fáin elhelyezett verseket érdemes figyelmesen olvasgatni.

TOJÁSVADÁSZAT A VADAPARKBAN

Újra húsvéti tojásvadászatot szerveznek a Szegedi Vadasparkban. A lényege, hogy aki figyelmesen sétál a parkban, az megtalálhatja az út mentén, a növényzet között és a látogatói ösvényeken rejtőző libatojásokat. Mindegyikre vadasparki állatokhoz kapcsolódó kérdéseket írtnak fel, melyek megválaszolásában az állatismertető táblák sokat segítenek. A helyes válaszokért jutalom jár a vadaspark területén kialakított gyűjtőponton.

BÁBELŐADÁS HÚSVÉTRA

Szombaton ingyenes húsvéti bábelőadást tartanak a gyerekeknek Béketelepen. A program szerint az előadás mellett lesz:

  • éneklés,
  • húsvéti kézműves foglalkozás
  • és csillám tetoválás is a lurkóknak.

Időpont: 2023.04.08., szombat, 16.00

Helyszín: Szeged, Hosszú utca 4 (Béketelep)

HÚSVÉTI PARTIK MINDEN MENNYISÉGBEN

Attól, hogy húsvét van, még bőven akad választék annak, aki az éjszakai élet pörgésére vágyik Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

BÁRKA

  • pénteken Várkonyi Tibi hozza a slágereket és a jó hangulatot a Bárkába,
  • majd szombaton Dj Robertoé lesz a főszerep,
  • vasárnap pedig egy fergeteges funky partyval zárják a hetet, hiszen először lép fel majd itt Dj Egon.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

RETRO KLUB

  • Pénteken a csajok kapják a legnagyobb figyelmet a Retro Klubban, ugyanis Hello Lányok partit tartanak,
  • szombaton a 90-es és 2000-es slágereivel robbantak,
  • majd vasárnap jön a nagy vendéglátós buli 2.0, mivel a hétfő is munkaszüneti nap.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

HUNGI

Nem semmi programmal készül a Hungi ma estére, ugyanis beléphetünk a mesék világába, így egész este együtt énekeljük a kedvenc Disney slágereinket. Szombatra is programot hirdettek, hiszen jön a locsoló buli. Ekkor Dj Basics Zoli gondoskodik majd arról, hogy kiakadjon a lépésszámláló.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

SING SING

A Mars téri szórakozóhely is megtelik húsvét hétvégén. Olyan nevekkel készülnek szombatra mint a thaiföldi származású Nakadia, vagy Jay Lumen, de a lemezeket pörgeti majd Robin Futaki és Dain Farrel is.

Helyszín: Mars tér 14., Szeged

HÁZASSÁG PALERMOBAN

Izgalmas előadást rakott színpadra a Szegedi Pinceszínház. Ma Kiss Csaba-Carlo Goldoni: Házasság Palermóban című művét láthatják az érdeklődők. Így írnak a műről: esküvő másnapja Palermóban. Új asszony érkezett az előkelő, ámde csontszegény Terrazzani házhoz, az aranyos Doralice, és vele együtt beköszöntött a jólét. A lány apja, a gazdag Pantalone 20 ezer aranyat adott hozományul, de a pénzt pillanatok alatt elnyeli az após régiséggyűjtő szenvedélye, és az anyós ékszerek és ruhák utáni olthatatlan szomjúsága.
A lánynak, és jámbor, szerelmetes férjének, Giacintonak semmi nem jut. Még egy rendesebb ruhára való sem. És elindul a háború – a meny függetlenségi harca az örömszülők ellen, a családi hierarchia átrendezése.

Időpont: 2023.04.07., péntek, 19:30.

Helyszín: Dugonics Tér 2., Szeged.

SUPER MARIO A BELVÁROSI MOZIBAN

Nincs olyan ember a földkerekségen, aki ne játszott vagy hallott volna Super Marioról. Gyermekkorunk mindennapjait kitöltő karaktere most a mozivásznat vette célba, hiszen már látható a Super Mario Bross: a film a Belvárosi Moziban. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

CSIZMÁS, A KANDÚR

Igazi ünnepi kikapcsolódást nyújthat a családnak az új Csizmás, a kandúr film Szegeden. A Cinema City kínálatában most visszatért mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. Nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Ám mivel már csak egy élete maradt, Kandúrnak meg kell alázkodnia, és segítséget kell kérnie egykori társától és vetélytársától, a lenyűgöző Puha Praclitól. Útjuk során betársul melléjük – bár nem kérik – egy izgága, fecsegő, fáradhatatlanul vidám blöki, Perro. Együtt veszik fel a harcot Aranyfürtöcskével és a Három Medve Maffiacsaláddal, valamint egy rémisztő fejvadásszal, a Nagy Gonosz Farkassal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb