Sport

Ezt is behúzták a srácok: bekerült az NB I-es döntőbe a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapat

Bejutott az NB I-es döntőbe a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata. A DKSE elleni elődöntős párharcban ehhez három győzelemre volt szükség, így két magabiztos szegedi siker után kedd este számukra már a finálé volt a tét. Az újszegedi sportcsarnokban rendezett találkozó óriási izgalmakat hozott, Fésüs Erzsébet tanítványai ötszettes csatában harcolták ki a döntőbe jutást, 3:2-re nyertek a DKSE ellen – értesítette szerkesztőségünket a szegedi csapat.

Nagy fontossággal bírt a keddi találkozó, hiszen az elődöntő első két összecsapásán a Vidux-Szegedi RSE diadalmaskodott, így már csak egy lépés választotta el a csapatot a döntőbe jutástól. A Dunaújváros nem adta könnyen a pontokat, igazán lelkes játékkal a szezon során az eddigi legkiélezettebb mérkőzésen szorongatta meg a helyieket, de végül a győzelem a Szeged mellé íródott, ezzel pedig a Ligában elsőként ők jutottak a fináléba. 

SÉRÜLÉS ÉS BETEGSÉG A MECCSEN

A beszámoló szerint a mérkőzés nem várt eseménnyel indult, ugyanis Bodnár Lajos a helyszínen belázasodott, így a játékvezetők kihúzták őt a jegyzőkönyvből. Bodnár kiválása megnehezítette Fésüs Erzsébet dolgát, ugyanis így kevesebb lehetősége volt a vezetőedzőnek belenyúlni a keretbe, ami egy öt szettes mérkőzésen kiemelten fontos szereppel bír. Az első szettben igazán lendületesen kezdett a hazai csapat, Csányi Dániel támadásainak és a remek mezőnymunkának köszönhetően magabiztosan szerzett előnyt a Szeged. A játékot egy balszerencsés eset szakította meg, ugyanis a vendégek ponterős légiósa komolynak tűnő sérülést szerzett, mellyel ki is írta magát a játékból. A második játékrészben kicsit tompult a hangulat a hazai térfélen, a dunaújvárosi gárda is kevesebb hibával játszott ekkor, így a kiélezett végjátékot követően egyenlítettek a vendégek.

NAGY KÜZDELEM VOLT

A harmadik szettet lelkesebben kezdte a DKSE, a Szeged nem igazán találta a ritmust és ez sajnos rányomta bélyegét a szettre. Nagyon gyenge nyitásfogadás jellemezte a Tisza-parti gárdát, talán az idény legrosszabb nyitás statisztikáját produkálta a hazai együttes. A játszma végén Pozzobon remek megoldásaival próbált kapaszkodni a Szeged, de az ekkor már a remekül játszó vendégek bebiztosították vezetésüket, így 2:1-es előnyre tettek szert. A 4. játszmában az utolsó pillanatban tudtak Csányiék váltani és a játszma végére esélyük maradt az egyenlítésre. A negyedik játszmára a remek hangulatú összecsapás új szintre lépett, mindkét csapat hatalmasat küzdve, látványos labdameneteket produkálva fej-fej mellett harcoltak az egész a játékrészben. A közönség biztatására extázisba kerültek a hazaiak és igazi csapatként harcolták ki a döntő szettet. 

Minden játékelemben feljavultak a szegediek, érkeztek a blokkok, támadások és védekezésben többet mutatott a csapat. Ennek köszönhetően magabiztos győzelem született az 5. játszmában. A mindent eldöntő játékrészben Dileo lelkes játékkal remekül irányította a csapatot, a szett közepére sikerült egy kisebb előnyt kiépíteni. A DKSE mindent megtett a győzelemért, de a hazaiak feljavuló játékára ekkor már nem találtak ellenszert, így nagy küzdelemben, 3:2-es győzelemmel a Vidux-Szegedi RSE jutott az NBI Liga döntőjébe!

Fotók: Kocsis Alíz 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb