Közélet

Munkabeszüntetéssel indulhat április utolsó hete az iskolákban: újabb sztrájknapot hirdettek meg a tanárok

Április 24-ére egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – nyilatkozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Mint elmondta, a kormány szerdán egyeztet a tanárok képviselőivel, de szerinte az eddigi találkozókat nem is lehet egyeztetésnek nevezni, mert a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és nyugtázták az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

INFORMÁCIÓHIÁNY

Arról is beszélt, hogy szeretnék, hogy minél több tankerületben kapjanak a tanárok információt az új pedagógus státusztörvényről, mert „sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, mi vár rájuk, ha a kormány idén nyártól megszünteti a pedagógusok közalkalmazotti státuszát”. Nagy Erzsébet abban bízik, végre kiderül, milyen szakmai javaslatokat fogadott el a kormány a tervezetekkel kapcsolatban, szerinte ugyanis az eddigi találkozókat nem lehet egyeztetésnek tekinteni: a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és “nyugtázták” az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb