Közélet

Gigaberuházás a szomszédban: megduplázódik a Mercedes kecskeméti üzemének gyártóterülete

A Mercedes magyarországi üzeme a gyártóterület megduplázásával járó fejlesztés nyomán a konszern egyik legjelentősebb egységévé válik, jövőre megkezdődik az elektromos modellek előállítása, nagy számban jönnek létre új munkahelyek, a helyi infrastruktúra pedig tovább fejlődik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kecskeméten.

A Kecskemét365 azt írja, hogy a tárcavezető megtekintette a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. épülő új gyártócsarnokát, majd átadta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Christian Wolffnak, a vállalat ügyvezető igazgatójának a magyar járműipar növekedését elősegítő munkájának elismeréseként.

AZ EURÓPAI GAZDASÁG JÖVŐBELI GERINCOSZLOPA EGYÉRTELMŰEN AZ ELEKTROMOS AUTÓIPAR LESZ

Beszédében leszögezte hogy az európai gazdaság jövőbeli gerincoszlopa egyértelműen az elektromos autóipar lesz, és ennek egyik zászlóshajója a Mercedes, amely az elektromobilitási stratégiája fókuszát hazánkba helyezte. Aláhúzta: azok az országok fognak a leggyorsabban és legdinamikusabban növekedni, amelyek a lehető legtöbb elektromos autóipari beruházást tudják magukhoz vonzani. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a német vállalat egyre bővülő magyarországi kapacitása nagymértékben járul hozzá, hogy “Magyarország az európai elektromos autóiparnak az egyik, de talán a legjelentősebb központja legyen”.

ÚJ MUNKAHELYEK JÖNNEK LÉTRE

“Új üzemcsarnokok épülnek, amelyekbe az új karosszéria és új összeszerelő gyártósorok kerülnek majd. Mindezeknek a fejlesztéseknek hála, az új elektromos platformra épülő modellek gyártása a jövő esztendőben meg is kezdődik. Nagy számban jönnek létre új munkahelyek, a kecskeméti infrastruktúra pedig tovább fejlődik” – közölte a miniszter.

A FEJLESZTÉSEKNEK KÖSZÖNHETŐEN A KECSKEMÉTI ÜZEM AZ EGÉSZ KONSZERN EGYIK LEGJELENTŐSEBB GYÁRTÓEGYSÉGÉVÉ VÁLIK

A Magyarországon közel ötezer embert foglalkoztató Mercedes a tavaly bejelentett óriásberuházása nyomán magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza Magyarországra. Ezek gyártása 2024-ben kezdődik, s a fejlesztéseknek köszönhetően a kecskeméti üzem az egész konszern egyik legjelentősebb gyártóegységévé válik, sok új munkahely jön létre és fejlődik a helyi infrastruktúra is – fejtette ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb