Kikapcs

Névre szóló olvasójegyet kapott Démon, a rendőrkutya a Somogyi – könyvtárba a két intézmény közös, Bűnmegelőzés napi rendezvényén

Démon, a rendőrségi kutya volt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár közös Bűnmegelőzés napi rendezvényének abszolút hőse pénteken a Somogyi-könyvtárban. Démon nemcsak elbűvölte a résztvevőket, hanem az esemény végén névre szóló olvasójegyet is kapott a könyvtárba.

Az eseményen a Bűnmegelőzés napjához kapcsolódóan a szegedi rendőrség Bűnmegelőzési Osztálya és a meghívott vendégek előadást tartottak a zöld gondolkodásról és az állatvédelemről kicsiknek és nagyoknak. A Kiskunsági Nemzeti Park kollégája, Ábrahám Krisztián a természetvédelemről, majd Démon kutya főszereplésével a rendőrök a felelős állattartásról beszéltek. A rendezvényt Szabó Ferenc r. alezredes természetképei színesítették.

A beszélgetéssorozat célja, hogy izgalmas témákat vitassanak meg érdekes emberekkel, közösen keresve válaszokat sokunkat érintő, érdeklő kérdésekre. A beszélgetések a Somogyi-könyvtár együttműködésében valósulnak meg, így az egyes témák könyvajánlókkal, gyermek- és felnőtt foglalkozásokkal (nyomkereséssel), bűnmegelőzési filmklubbal egészülnek ki. Az interaktív programsorozat moderátorai a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai.

A pénteki Bűnmegelőzés Napon debütáló programon ünnepélyes szerződés aláírás keretében hivatalosan is elkezdődött a társadalmi felelősségvállalás jegyében a könyvtár és a rendőrség közös kampánya, a Nyomkövető együttműködés.

Mint a Somogyi – könyvtár beszámolt róla, a program következő állomása az Ünnepi Könyvhét lesz, ahol egy újabb érdekes témával készülnek az érdeklődőknek, s mint írták, Démon kutyust is nagyon várják vissza.

Forrás és fotók: Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság FB oldala/ Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár FB oldala/police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb