Közélet

A Goodwill Pharma kapta idén az Alma Mater Díjat az SZTE Karriernapon

Rekord mennyiségű, mintegy 80 kiállító kínált gyakornoki pozíciót és álláslehetőséget a Szegedi Tudományegyetem Karriernapján, ahol az idei Alma Mater Díjat a Goodwill Pharma Nyrt. képviselője vehette át. A rendezvényen részt vevő vállalatok megismerkedtek az SZTE hallgatóival, frissdiplomásaival, és informálták őket a legfontosabb tudnivalókról.

REKORD MENNYISÉGŰ KIÁLLÍTÓ VETT RÉSZT AZ ESEMÉNYEN

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2023. április 18-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont. Az SZTE Karriernapon a külföldi és hazai multinacionális vállalatok mellett, az állami cégek és szervezetek is bemutatkoztak. Az eseményen mintegy 1500 egyetemi hallgató és frissdiplomás vett részt.

“Örömteli hír, hogy rekordot döntött azon cégek száma, akik részt kívántak venni a régió legnagyobb álláskereső fórumán. Az egyetem egyik legfontosabb célkitűzése a minőségi oktatás mellett az, hogy a hallgatók a diplomájuk megszerzése után magabiztosan, könnyen és gyorsan el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon”

– kezdte a rendezvényt megnyitó Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, aki szerint a megjelent mintegy 80 kiállító is azt bizonyítja, hogy igen nagy az érdeklődés az SZTE-n végzett és még tanuló hallgatók iránt. Mint magyarázta, a Szegedi Tudományegyetem által kiadott diploma minőségi garanciát jelent, ezt igazolják a statisztikai adatok is, ugyanis a náluk diplomát szerzők 94 százaléka rövid időn belül elhelyezkedik. Hozzátette: az SZTE népszerűsége nem vitatható, ezt tükrözik az országos és nemzetközi rangsorokban elért helyezések és az évről-évre egyre több felvételiző is. 

A GOODWILL PHARMA KAPTA A 2023-AS ÉV ALMA MATER DÍJÁT

Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója a 2023-as év Alma Mater Díjazottját méltatta. Az elismerést idén a Goodwill Pharma Nyrt. kapta, a kitüntetést Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Nyrt. alapítója, tulajdonosa vette át.

“A cég régóta támogatja és segíti az egyetemet úgy az oktatás, mint a kutatás és a gyógyítás terén. Ezt bizonyítja az is, hogy a vállalat munkavállalóinak 30 százaléka egykori SZTE-s hallgató”

– fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója. Hangsúlyozta, Szent-Györgyi Albert és a Szegedi Tudományegyetem neve szorosan összeforr a Goodwill Pharma nevével, ugyanis Szent-Györgyi Albert örökösei a Goodwill Pharmát bízták meg a védjegyoltalom alatt álló Szent-Györgyi Albert név gondozásával, amit alázattal és nagy tisztelettel folytatnak.

Dr. Jójárt Ferenc az elismerés átvétele után elmondta, hogy az Alma Mater Díj megerősíti azt, hogy sok munka van a cég és az egyetem közötti jó és harmonikus kapcsolatban. 

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Díját immár 17 éve minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Ez alapján minden évben az azt megelőző évek díjazottjai számára is nyitott a jelentkezés, és ezzel a lehetőséggel évről-évre élnek is a cégek. 

A 2022-ES ŐSZI ÁLLÁSBÖRZE KEDVENC KIÁLLÍTÓJA A ROCHE LETT

Az eseményen átadták a 2022-es őszi állásbörze Kedvenc Kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott. A díjat Péter András, a Roche operatív HR vezetője vette át. Beszédében azt emelte ki, mennyire megtisztelő, hogy a 2022-es tavaszi állásbörze Kedvenc Kiállítója cím elnyerése után ismét ők vihetik haza a díjat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb