Közélet

Újabb városi vezető távozott Vásárhelyen, most épp az aljegyző lépett le egyetlen hónap után

Újabb városi vezető távozott Hódmezővásárhelyen, lemondott posztjáról Joó Anikó aljegyző, aki csupán március 17-e óta töltötte be posztját – közölte a polgármesteri hivatal a közösségi oldalán kedden.

EGY HÓNAPJA NEVEZTÉK KI, DE MÁR LE IS MONDOTT

A közlemény szerint az aljegyző – élve a próbaidő adta jogi lehetőségeivel – megszüntette munkaviszonyát a polgármesteri hivatallal. Joó Anikó februártól dolgozott jogi irodavezetőként a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, március 17-én nevezték ki aljegyzővé, majd április 11-től jegyzői jogkörben járt el.

Az MTI beszámolója szerint a polgármesteri hivatal közölte azt is: aláírták a munkaszerződést az új jogi irodavezetővel, aki május 4-én kezdi meg tevékenységét. A jegyzői állásra kiírt pályázat határideje április 30-án zárul.

FEBRUÁR 10-ÉN MONDOTT LE A JEGYZŐ, DE AZ ÉV ELEJÉN TÁVOZOTT KÉT ALPOLGÁRMESTER IS

A korábbi jegyző, Karsai Éva február 10-én mondott le, felmentési ideje április 9-én fejeződött be. Ő tavaly július 1-jétől töltötte be a jegyzői posztot. A feladatot azonban már év eleje óta aljegyzőként ellátta, mivel a korábbi jegyző, Tatár Zoltán február 22-én lemondott.

A hódmezővásárhelyi városvezetésből január 20-i hatállyal távozott Szabó János alpolgármester, aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát.

Február 9-én lemondott tisztségéről Kis Andrea (MSZP) alpolgármester is. Az ő leváltását a polgármesteri hivatalban és a hódmezővásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség miatt tavaly áprilisban kezdeményezte Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester, de indítványa nem kapta meg a szükséges minősített többséget a közgyűlésben. Ezt követően a polgármester elvonta Kis Andrea feladatköreit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb