GasztroSzegedi ArcokVideo365

“Minden férfinek szüksége van egy saját főzdére” – a zsombói Fenyves Sörházban próbáltuk ki, milyen érzés folyékony kenyeret főzni (18+)

“Minden férfinek szüksége van egy saját sörfőzdére” – jelentette ki Borbély Attila, a szegedi DTK Pub és Fülig Jimmy tulaja, egyben a zsombói Fenyves Sörház ügyvezetője legutóbbi beszélgetésünk alkalmával. Magunkévá tettük a gondolatot, visszamentünk, sörfőzdénk nem lett, azonban sört főzni némiképp megtanultunk a kisüzemi manufaktúrában, ahol naponta akár 1000 liter folyékony kenyér is lefőhet.

Cikkünk elsődleges célja a sörkultúra terjesztése, megtekintését 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk.

Van valami megmagyarázhatatlan vonzalmunk a sörfőzdék felé. Nyilván, legurítani egy jóféle nedűt a nap végén mindenki szeret, de teljesen más, ha Te magad is ott állhatsz az égnek (na jó, plafonnak) meredő hordók mellett és részese lehetsz a folyékony csoda megszületésének.

NÉGY ÚJ SÖRREL TÁMAD A FENYVES SÖRHÁZ, EZENTÚL ÜVEGES VERZIÓBAN IS

Rengeteg újdonsággal készülnek a 2023-as szezonra Zsombón, az egyik ilyen a pasztőrözés volt, amely lehetővé teszi, hogy végre üveges verzióban is teríthessék az 1993 óta működő, az idei év elején viszont alapos vérfrissítésen átesett manufaktúra finomságait. Mint Attila – aki az alapító, Juhász Antal úr mellé szállt be a sörbizniszbe – büszkén újságolta, négy újdonsággal durrantanak a tavasz örömére:

  • ezentúl a mangós
  • és málnás búza,
  • nomeg két világos, egy lime
  • és egy feketeribizli is kapható.

Ezek közül mind a 4 csapon lesz a Dugonics téri DTK Pub teraszán, azonban már rengeteg szegedi vendéglátóhelyen elérhető üveges verzióban.

Kell egy ilyen cucc. Fotó: Sóti Gellért, Szeged365

FEJEST UGROTTUNK AZ ÜSTBE

A főzés folyamatát (amely összességében 22 napig tart) az alábbi videóban magyarázza el Attila, szóval, ha tényleg érdekel a sörkultúra, szemeket a képernyőre, jönnek a kulisszatitkok és az a melléktermék, amelytől igazán vidámak lesznek a malacok Zsombón:

A zsombói Fenyves Sörház különlegességeit rengeteg helyen megtalálod Szegeden és környékén, azonban az alábbi szentélyekben 100%, hogy csapon lesz valamelyik folyékony csoda:

  • DTK&Pub, Dugonics tér 11,
  • Fülig Jimmy Pub, József Attila sgt. 13,

A főzdét és a hozzá tartozó pub-ot Zsombón, a Móricz Zsigmond utca 21-ben. Közben persze csak óvatosan, mert ugye, a medve nem játék, a sör viszont tényleg alkohol.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb