Kikapcs

Szegeden robban a Flatley-bomba, a Pick Arénába jön a Lord of the Dance

Az idén ünnepli 25 éves jubileumát a Michael Flatley féle Lord of the Dance, amelynek alkalmából egy különleges európai turnéra indulnak, a helyszínek között pedig Szeged is ott virít. Május 13-án, a Szegedi Borfesztivál első hétvégéjén érkezik a PICK Arénába a grandiózus produkció, a jegyek pedig már nagyon fogynak (időben szóltunk, na).

1994-BEN INDULT VILÁGHÓDÍTÓ ÚTJÁRA A FLATLEY-FÉLE TÁNCOLÓ TALPAK

„Semmi sem lehetetlen, kövesd az álmaidat!” – a Lord of the Dance produkció Michael Flatley ezen gondolatával kezdődött, aki még valamikor a 90-es évek elején határozta el, hogy minden idők legnagyobb ír táncshow-ját állítja színpadra. A nemzetközi hírnevet a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perces táncjelenete hozta meg neki, amellyel rögtön berobbant a köztudatba, s létrehozta a Lord of the Dance produkciót. Az utóbbi pont az idén ünnepli 25 éves jubileumát, amelynek alkalmából egy különleges európai turnéra indultak, a hazai közönség pedig öt magyar városban, 

  • 2023. május 12-én Győrben,
  • 13-án Szegeden,
  • 14-én Budapesten,
  • 16-án Veszprémben,
  • és 17-én Debrecenben láthatja őket.

A SZÁMOK MAKACS DOLGOK: 60 ORSZÁG, 1000 HELYSZÍN, 600 MILLIÓ (!) NÉZŐ

A lendületes, energiával teli show, a tánccal elmesélt történetével, a fantasztikus koreográfiájával és a különleges zenéjével, világszerte elkápráztatta a közönséget. Az előadás túllép életkorokon, kultúrákon és nyelvi határokon, egytől egyig elvarázsol minden nézőt, s magával repít abba a mitikus világba.

A produkció megszámlálhatatlan elismeréseket tudhat magáénak, világszerte színházi rekordokat döntött meg. Az 1996-os bemutató óta több mint 60 országban, több mint 1000 helyszínen, több mint 600 millió ember látta, mára a világ egyik legsikeresebb táncprodukciójaként írta be magát a történelembe.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ KOREOGRÁFIÁK, ÓRIÁSI SHOW, IZMOS LÁTVÁNYTECHNIKA

A 25 éves jubileum alkalmából a rajongók az előadás egy megújult változatát láthatják, lélegzetelállító koreográfiákkal, új kosztümökkel és a legkorszerűbb látványtechnikai effektekkel. A tánckarban a világ negyven legkiválóbb táncosa kápráztatja el a nézőket Michael Flatley rendezésében, és Gerard Fahy zeneszerző zenéjének kíséretében. A megújult előadás egyszerre ötvözi a hagyományokat és az újszerűséget úgy, hogy közben megtartja az ír tánc sugárzó erejét.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy újra bemutathatjuk a Lord of the Dance show-t. Úgy érzem, hogy a 25 éves történelmünk egyik felejthetetlen turnéja lesz ez. Bízok benne, hogy a produkció megérinti az emberek lelkét és mosolyt varázsol mindenki arcára”

– nyilatkozta Michael Flatley.

A grandiózus show-ra IDE KATTINTVA tudsz belépőt váltani, a szervező Broadway oldalán fent lévő jegytérkép alapján elég rendesen fogynak a jegyek, ha mennél, szerintünk ne várj sokáig…

  • Michael Flatley’s Lord of the Dance – 25 éves jubileumi turné
  • 2023. május 13. (szombat), 19:00
  • Szeged, Pick Aréna

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb